Demi Lovato v najbolj odkritem intervjuju doslej razkrila številne podrobnosti iz zasebnega življenja

Z jasnim pogledom, velikim srcem in telescem, pridobljenim s trdim delom, seksi Demi Lovato ne more izgubiti. V njenem najbolj odkritem intervjuju doslej nam je razkrila podrobnosti o svojem novem albumu, sodelovanju z Nickom Jonasom in življenju s pravo ljubeznijo.

Lepotni namig: Kul usnjene motoristične jakne ne pozabi kombinirati 		z ubijalsko dišavo, preizkusi vonj VIKTOR&ROLF. (foto: TESH) TESH
15. 12. 2015

Ura je 9.26 zjutraj. To sobotno jutro z Demi Lovato prepevava Trap Queen Fetty Wap. Noge imava v zraku, migava s stopali in se potiva. Sva v kletni telovadnici, ki jo krasijo številna ogledala. To je njen domači športni raj.

Demijin dom je varen in zunaj Thirty Mile v Los Angelesu, območja, ki je pod nenehnim drobnogledom rumenih medijev. Naslednjo uro naju njen trener Ronny Comacho 'muči' z napornimi intervali različnih vaj, ki so zaradi pevkinega zagona zame še toliko bolj mučne.

"V vsem, kar počnem, grem v ekstreme," mi pove Demi po najini preznojeni seansi. "Moja vadba ne sme biti prelahka, saj drugače nimam občutka, da sploh kaj delam. Če kolesarim, kolesarim hitro. Če grem na pohod, ne grem na sprehod na Runyon Canyon."

Za tiste, ki ne veste: Runyon Canyon je zvezdniška destinacija, bolj primerna za snemanje selfijev kot za zdravje srca. "Če se s pohoda vrneš s popolnoma enako naličenim obrazom, s kakršnim si se odpravil, nisi bil na dobrem pohodu."

Tekmovalna pot se je za teksaško dekle začela že zelo zgodaj v otroški oddaji Barney in prijatelji. Imela je sedem let. "Tudi ko sem hodila v šolo," se spominja, "v nasprotju z vrstniki moje vrste nisem bila šolana doma, morala sem maturirati pri 16 letih."

Kar je tudi storila. Kot je jasno tudi njenim oboževalcem, ima takšna neomajna moč lahko tudi temne strani. Še posebno, kadar se sreča s psihološkimi težavami in odraščanjem na očeh javnosti.

Zdaj 23-letna igralka in pevka se je v preteklosti zaradi svoje instantne slave soočila z motnjami hranjenja, nasiljem, alkoholom, drogami in bipolarno motnjo.

Danes punca nekdanje težnje po samouničenju pretvarja v trebušnjake, izpadne korake, sumo počepe in počepe s skoki. V stotine in tisočere počepov.

Vadba je očiščujoč in zelo pomemben del Demijine trenutne rutine, tako psihično kot fizično. V preteklosti je prav svoj perfekcionizem in obsesivno osebnost uporab­ljala za izgovor, da bi preskočila uro telovadbe.

Demi

Demi (na fotografiji) nosi: Srajca, Equipment; modrček, Tocca; kratke hlače, Only Hearts by Helena Stuart; uhani, Carolina Bucci; nogavice, Hue; ogrlica, Armandoro Jewlery

"Rekla sem, da se nočem zasvojiti še z eno stvarjo," se danes smeje spominja preteklosti. "Demi, lena si, ne boš se zasvojila!"

Zdaj se spremljam in prosim vse druge, Ro­nnyja, Wilmerja in moje ekipo, da me tudi oni spremljajo. Wilmer Valderrama, Demijin fant, s katerim živi, naju med pogovorom opazuje.

V telovadnici sta razprostrti ilustraciji igralca v vlogi Brucea Leeja v filmu V zmajevem gnezdu, pod katero piše: V Fezovem gnezdu. Stavek se nanaša na njegovo vlogo v kultni seriji Oh, ta sedemdeseta.

Demi o njuni zvezi pove: "Nočem izpasti osladno, ampak duše dvojčice ne najdeš kar tako. Imeti nekoga, ki opazi stvari še pred teboj, je neverjetno."

Za primer vzemimo naše cosmo fotografiranje, njeno prvo fotkanje v spodnjem perilu. "Več tednov pred fotografiranjem sem imela tremo. Med snemanjem sem Wilmerju poslala fotko, da bi mi dvignil samozavest. Odpisal mi je: O moj bog. Videti si čudovito! Zelo seksi sem se počutila."

Demi

Demi (na fotografiji) nosi: Srajca, Rebecca Taylor; modrček, Aerie; kratke hlače, Only Hearts by Helena Stuart; ogrlica, Atley Clarke

Par je imel zadnjih pet let kar nekaj vzponov in padcev. Demi za čas, ko sta bila narazen, krivi sebe.

"Kadar sva se razšla, je bilo to zaradi tega, ker se je meni spet poslabšalo. Ali so bile za to krive droge, ali pa sem se upirala proti vsemu, ne samo njemu," pojasni.

"Ljudje pravijo, da se poslabša, preden zopet uživaš. Tvoji možgani se pripravijo na poraz, preden spiješ pijačo ali se zadeneš. Mentalno sem se odtujila že pred ločitvijo. Takrat se tega nisem zavedala, vendar pa sem želela sabotirati vse drugo, da bi lahko sabotirala sebe." Wilmer ni želel kar tako odnehati. "Hoditi sva začela, ko sem imela 18 let," pove.

"Takoj zatem sem šla na odvajanje. Ljudje so mu govorili, naj odide, ker ga bom povlekla s sabo. Vendar jim je povedal, da me ne bo zapustil, saj mu je mar zame. Veliko skupnega imava. Videla sem veliko sranja. Sranja, za katera večina ljudi ne ve. Tudi on je bil priča številnim stvarem."

Morda je 35-letnik zato tako dober v izpolnjevanju njenih potreb. "Včeraj sem dolgo spala. Vprašal me je, ali sem v redu. Povedala sem mu, da sem veliko delala in sem samo utrujena. Vedno me opozori, da sem lahko spet depresivna in se tega niti ne zavedam."

Težko bi krivili Demi, da se želi naspati. Preteklo poletje je punca izdala hit tega poletja Cool For The Summer, za katerega je posnela tudi udaren videospot. Z njim je poskrbela za glasbeno spremljavo številnih zabav ob bazenu z vročimi kopalkami na še bolj vročih telesih. Dokazala nam je ne samo to, da še nikoli ni bila tako dobre volje, ampak tudi to, da še nikoli ni bila v tako dobri formi.

Vendar vsi ne podpirajo njenega novega videza. Nekaj tednov po najinem intervjuju je na Twitterju svoje sovražnike utišala takole: "Več kože sem pokazala, ker sem zanjo trdo delala #SORRYNOTSORRY."

Vseeno mi prizna: "Včasih ljubim svoje telo. Včasih pa se zbudim in se sprašujem, zakaj se moje trdo delo nikjer ne pozna."

Demi svoj peti album opisuje kot glasbo z več ostrine.

"V pop glasbi je veliko deklet. Imajo super besedila, vendar se mi zdi, da sem edina poleg Rihanne in Nicki Minaj, ki si upa reči, da bom nekomu odrezala jajca, če se bo zafrkaval z mano. So ljudje, ki se znajo našemiti in odigrati svojo vlogo umetnika, vendar pa njihova glasba ne priča o tem." Očitno je, da ima Demi kar nekaj mišic na rokah in da se je pripravljena spopasti s konkurenco na vrhu glasbenih lestvic.

"Želim si, da bi to znala ubesediti tako, da ne bi zvenela kot prasica, vendar se ne zafrkavam in ne igram igric. Punce si znajo nagajati. Z mano se nihče ne želi zapletati, ker vedo, da nimam časa za to sranje." Študija primera: leta 2010 je udarila svojo plesalko na krovu leta v Južno Ameriko.

"Nisem ponosna na napake, ki sem jih storila. Hkrati pa moja preteklost priča o tem, česa vsega sem sposobna. Danes sem bolj modra. Na letalu v Kolumbijo te verjetno ne bom udarila," pove brezizrazno.

"Če me užališ ali do mene nisi spoštljiv, ne morem obljubiti, da se ne bom spravila nate. Samo nikoli več ne bom udarila prva." akorkoli, obstajajo umetniki v njeni založbi, za katere bi s poslovnim partnerjem in prijateljem Nickom Jonasom storila vse.

Safehouse Record je bila ustanovljena delno kot odziv na glasbeno industrijo, ki zaradi dobička pogosto ignorira človeškost svojih ustvarjalcev (slikovit primer sta Amy Winehouse in Demi sama). "Če se umetnik ubada z nekim problemom, lahko pristopi do nas in nas prosi za nasvet," razloži.

"Ustvarjamo varno okolje, kjer lahko govorimo na glas. Želimo si, da bi postali velika družina." Demi, ki je nekoč hodila z Nicko­vim starejšim bratom Joejem, zagotavlja, da sta se s soustanoviteljem vedno imela rada zgolj na platonski način. Tudi temu navkljub, da je Nick pred kratkim v sklopu igre rekel, da bi se z veseljem poročil z Demi. "Upam, da res!" zakliče Demi.

"Moraš se poročiti s svojim najboljšim prijateljem! Ko sva se z Joejem razšla, sem o tem govorila z Nickom. Zdaj sva praktično poročena kot sodelavca."

Na srečo Wilmer ni ljubosumne vrste. "Nick in Wilmer odlično shajata, prav tako Joe in Wilmer. Čudno je. Na začetku sem ga vprašala: Zakaj za vraga si prijatelj z Joejem?"

Odgovoril mi je:

"Kul tip je." "Ja, vem, hodila sem z njim." To je bilo v časih, ko so bratje Jonas nosili deviške prstane, Miley je nosila hlače, Demi pa je včasih pregloboko pogledala v kozarec. Tri leta in pol treznosti so videti veliko drugače kot njeni zgodnji dnevi odvisnosti.

"Po enem letu treznosti sem bila polna predsodkov, bila sem zadirčna," pove. "Pred časom sem znova zanetila nekatera prijateljstva. Menila sem, da imajo zgolj trezni ljudje vodilo v življenju. Mislila sem, da sem boljša od drugih. Nisem več oseba, polna predsodkov." Wilmer pije in nje to ne moti.

"Ne pomeni mi več skušnjave, kot mi jo je nekoč," trdi. "Če si zaželi pijače, naj si jo privošči."

Vendar pa na stvar ni vedno gledala tako lahkotno. "Bili so časi, ko sem bila ljubosumna na ljudi, ki so se lahko zabavali. Na primer Miley v njenem videu za Can't Stop. Cela stvar se je vrtela okoli zabave in lahkomiselnosti. Del mene je bil zelo ljubosumen na to, da jaz nisem smela biti takšna. To dejstvo sem si morala vbiti v glavo. Ko sem se sprijaznila s tem, je bilo lažje."

Za Demi treznost pomeni čas, poln občutkov, ki jih poskuša razumeti.

"Ko si trezen, vse doživljaš bolj intenzivno. V stresni situaciji si bolj pod stresom. Lahko sem gledala grozljivko, ne da bi me bilo strah. V hiši strahov sem lahko neodzivno sedela. Ko se strezniš, začutiš vse. Več jokam. Bolj močno se smejem. Pomisliti moramo, ali je otopelo žuriranje res nekaj, na kar smo lahko ponosni."

Kot nekdanja otroška zvezdnica, je to, da ni punca, ki se zabava, verjetno najbolj nenavadna lastnost Demi. Svoj pogled je namesto na moteče elemente usmerila na gradnjo svojega imperija.

To leto bo izdala mobilno igrico, v kateri bo nastopal tudi njen kužek Buddy, ki ga je za božič dobila od svojega fanta. Posodila bo glas Smrketi v prihajajočem filmu o Smrkcih. Njene oči so uprte tudi v nagrade: "Resnično bi si želela dobiti grammyja."

Nihče pa naj ne pričakuje, da bo to dosegla s posnemanjem drugih in ugajanjem drugim.

"Ta industrija potrebuje ljudi, ki nosijo bleščice, vrtoglave pete in so ves dan urejeni. Potrebuje pa tudi tiste, ki se ne skladajo s tem. Jaz spadam v drugo kategorijo. Nosim trenirke. V trgovino s hrano ne grem obuta v petke."

In ne bi si želeli, da bi bilo drugače.

Napisala: MARY H.K. CHOI
Prevedla: Anamarija Lukovac
Fotografije: TESH
Modna urednica: AYA KANAI