Cosmopolitanka: Davorka Požgan

Njena oblačila so naokrog hodeče provokacije. Moda je ventil, izživljanje, izziv. Iz tvida raje obli kuje turške hlače kot kostime.

25. 11. 2004

Dejstva

Absolventka NTF v Lju bljani se je leta 1979 rodila v Čakovcu. Da uspeš, moraš najprej iz lastne države.

Dokaz: Hrvatica je bila pred letom in pol izbrana za eno od dveh predstavnic Slovenije na European fashion tour v Milanu, postala je osebna stilistka aktualne slovenske mis, podpisala se je pod dve kostumografiji za En knap, se pred kratkim predstavila na zagrebškem tednu mode, zdaj pa pripravlja prvo samostojno modno revijo v ljubljanski Stari elektrarni.

Pogum

Prelomljena pravila.S tehniko ročnega sitotiska svoje slike prenaša na tekstil. Njena posebnost so maksimalizem vzorcev, močne barve, zmečkanine.

Kemija

Privlačijo jo … luštni fan tje, lušt ne punce, urbani nomadi, anti globalisti, umetniki, ‘trysexual people’. Genialni provokatorji, plesalci, igralci, modni friki. Čarovniki. Ljudje iz subkulture. Ustvarjalno energijo črpa iz kontrastov. En dan je na Metelkovi, drugi dan na Gradu.

Konkurenca

“Vse, kar naredi John Galliano, me obnori. Okrog ženske navije de set metrov svile, jo spne - in nastane obleka, vredna milijon dolarjev. Njegove obleke so fe nomenalne: elegantne, bogate in odštekane. In seveda Belgijci (pa tu di Belgija in belgijska čokolada): Martin Margiela, Walter von Beirendonck in Raf Simons, ki so neke vrste evropski Japonci. V najširšem smislu pa vsa ‘družba’ iz 10 Corso Como.”

Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri