Chris Pine: Želel si je postati smetar

Chris Pine dolgo ni niti pomislil na to, da bi se podal po stopinjah svojih staršev in postal igralec. Šele v študentskih letih je na srečo resneje razmislil tudi o tej poklicni možnosti in ravno v tem času svoj igralski talent dokazuje kot James T. Kirk v akcijski znanstvenofantastični pustolovščini Zvezdne steze: Onkraj.

Chris Pine: Želel si je postati smetar (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2016

Leto 2010. Santa Monica, Kalifornija. Chris Pine sloni na pokrovu motorja starodobnika iz šestdesetih let. V majici brez rokavov še posebno do izraza pridejo njegove mišičaste roke.

Lepotec z žareče modrimi očmi, modno razmršenimi lasmi in rahlo razprtimi ustnicami, ki še najbolj spominja na nekakšno mešanico Jamesa Deana in Brada Pitta, pozira za novembrsko številko revije Details.

Ta ga je namreč razglasila za najbolj zaželenega moškega na svetu in mu namenila naslovno stran svoje novembrske številke. In kakšen je občutek, če ti pripade tako laskavi naziv? "Oh, ja," pravi, spusti pogled, se sramežljivo nasmehne in nadaljuje:

"Hm, no, najbolj zaželen moški med več milijardami ... To mi je v čast, seveda pa je tudi smešno. Kaj naj rečem?" Ob tem se zdi, da nekoliko zardi, potem pa dvigne pogled in - kot bi se hotel opravičiti - doda: "Počutim se počaščenega, res." Kul tipček s pogledom Jamesa Deana je le na fotografiji, v resnici pa mu je to, da ga označujejo za simbol seksa, precej neprijetno:

"Saj vendar vsi vemo, kaj vse lahko danes narediš s pravo osvetlitvijo in malo pomočjo Photoshopa."

Ja, Chris se na vso moč trudi, da bi bagateliziral svoj videz, saj si na vsak način želi pokazati, da ni le še en lepotec, ampak je v prvi vrsti umetnik.

Poleg tega se zaveda, da je sloves lepotca lahko tudi poguben za kariero:

"Najtežje pri tem, kar počnem, je to, da je navzven vse videti lepo in bleščeče. Jaz pa ne bi rad, da bi se čez deset let ozrl nazaj in ves prestrašen naredil bilanco. Rad bi storil nekaj, kar me bo resnično izpolnilo."

Od takrat, ko je dal Chris to izjavo, sicer res še ni minilo deset let, ampak le slabih šest, a že zdaj lahko z gotovostjo trdimo, da se mu še zdaleč ni treba bati, da bi bila njegova bilanca slaba.

Christopher Whitelaw 'Chris' Pine se je rodil 26. avgusta 1980 v sončni Kaliforniji, natančneje v Los Angelesu. Poklic mu je bil dobesedno položen v zibelko, saj prihaja iz klene igralske družine.

Pine

Njegov oče Robert Pine je v nekdaj priljubljeni seriji CHiPs upodabljal narednika Josepha Getraerja, njegova mama Gwynne Gilford je nekdanja igralka, ki je pozneje začela delati kot psihoterapevtka, hollywoodska zvezdnica pa je bila tudi Anne Gwynne, njegova babica po mamini strani.

Čeprav ima igralstvo v krvi, pa kot fantič nikoli ni sanjaril o karieri v Hollywoodu, ampak o veliko manj glamuroznem poklicu. Želel si je namreč postati smetar.

"Do šestega leta sem sanjaril o tem, da bi postal voznik smetarskega vozila," se nasmehne in ob tem pokaže biserno bele zobe. Spomini na puberteto pa zvezdniku, ki je odraščal s starejšo sestro Katie, ki si kruh prav tako služi kot igralka, ne izvabijo nasmeška na obraz:

"Vsa moja puberteta je bila nočna mora. Grdi lasje, suhljato telo, grda koža ..." Pa potem?

"Potem pa sem nekega jutra ob svoji postelji našel frizerja ter stilista in od takrat se stalno zbujam s popolnim stajlingom," se pošali in pojasni, da kot otrok ni razmišljal o tem, da bi se podal po stopinjah svojih staršev:

Pine

"Mislim, da o igralskem poklicu nikoli nisem razmišljal ravno zato, ker sem mu bil tako blizu. Zame to ni bila romantična stvar. Pozneje, ko sem obiskoval kolidž, pa sem ugotovil, da sem se ravno zaradi tega, ker sta bila moja starša igralca s polnim delovnim časom, veliko ukvarjal sam s sabo in spoznal, da si tudi jaz želim postati igralec."

Njegova starša sta seveda podprla njegove igralske načrte, je pa res, da je njegova mama nekoč podvomila o njegovih igralskih sposobnostih.

Chris, ki je precej mešane krvi, saj je bil njegov dedek po mamini strani ruski jud, njegove korenine pa segajo tudi v Anglijo, Wales, Nemčijo in Francijo, se tega trenutka zelo dobro spominja še danes:

"Oba sta zares navdušena, da sem igralec. Se pa spominjam svoje prve gledališke predstave na kolidžu ... Moja mama je stala za odrom, me nekaj časa gledala, nato pa vprašala: Si prepričan, da ne bi bil raje odvetnik?"

Očitno je bil tudi sam nekoliko v dvomih, ko je šlo za njegove poklicne želje, saj se je odločil za študij angleščine na univerzi v Berkeleyju, ki ga je leta 2002 tudi uspešno zaključil. Po opravljeni diplomi je šel na študijsko izmenjavo in leto dni preživel v Angliji, kjer je študiral na univerzi v Leedsu, nato pa si je znanje nabiral še v konservatoriju za igralsko umetnost v San Franciscu.

Po nekaj manjših gostujočih vlogah v serijah, kot so Urgenca, Odvetnik z ulice in Na kraju zločina: Miami, je dobil vlogo v kratkem filmu Why Germany?, širni svet pa ga je nekoliko bolje spoznal leta 2004, ko je ob Anne Hathaway zaigral v najstniški romantični komediji Princeskin dnevnik 2.

Po manj znanem trilerju Confession in kratkem filmu The Bulls je leta 2006 dobil priložnost v še enem kinematografskem filmu, in sicer v romantični komediji Sreča pa taka, v kateri mu je družbo delala težavna igralka Lindsay Lohan.

Pine

Sledile so romantična komedija Ljubezen za slepe, kriminalka As v rokavu in komična drama Vinski dvoboj, nato pa je prišlo na vrsto leto 2009, ki nedvomno predstavlja prelomnico v njegovi karieri.

Takrat je v kina prišel težko pričakovani akcijski znanstvenofantastični film Zvezdne steze, katerega režiser J. J. Abrams se je odločil, da bo številne znane vloge iz prejšnjih desetih delov te priljubljene serije filmov namenil novim, mladim igralcem.

In tako je Chrisu pripadla vloga Jamesa T. Kirka, ki ga je do takrat upodabljal legendarni 85-letni kanadski igralec William Shatner.

Film je požel neverjeten komercialni uspeh, o čemer med drugim priča tudi podatek, da je že ob prvem koncu tedna predvajanja kinematografske blagajne napolnil z 80 milijoni dolarjev!

To ni uspelo še nobenemu njegovemu predhodniku iz serije filmov Zvezdne steze. Žal pa je bilo tudi ogromno tistih, ki za ogled te uspešnice niso bili pripravljeni seči v žep, saj je bil ta film največkrat nelegalno prenesen film s spleta v letu 2009.

Po akcijskem trilerju Neustavljiv, akcijski romantični komediji To je vojna!, animirani pustolovščini Pet legend, v kateri je 'posodil' glas Jacku Frostu, in še nekaterih drugih manj znanih filmih, je leta 2013 še enkrat upodobil Jamesa T. Kirka.

To je storil v znanstvenofantastični akcijski pustolovščini Zvezdne steze: V temo, ki v komercialnem smislu resnici na ljubo ni bil tako uspešen kot njegov predhodnik iz leta 2009, so ga pa zato hvalili tako gledalci kot kritiki.

Leta 2014 smo ga v kinih lahko gledali v naslovni vlogi akcijske drame Agent Ryan, v komediji Kako se znebiti šefa 2 in v domišljijski družinski pustolovščini Zgodbe iz hoste, v kateri je zaigral ob legendarni Meryl Streep, ki ga je navdušila s svojimi igralskimi sposobnostmi. Lani se je izkazal z vlogo Caleba v znanstvenofantastični drami Z kot Zachariah, v kateri je sodeloval s Chiwetelom Ejioforjem.

Igralca sta se na prizorišču snemanja skupnega filma odlično razumela in si celo izmenjala telefonski številki, po koncu snemanja pa je bila situacija nekoliko drugačna. Chris je na začetku letošnjega leta namreč potožil, da njegov tri leta starejši kolega pogosto ne najde časa zanj.

"Verjetno Chiwetel Ejiofor," je odgovoril, ko so ga v intervjuju za revijo Empire vprašali, kdo je najbolj slavna oseba, katere številko ima shranjeno v imeniku mobilnega telefona, v isti sapi pa potožil, da mu njegov britanski kolega pogosto ne odgovarja na SMS-sporočila, in v šali pojasnil, kaj je po njegovem razlog za to: "On ima pač nominacijo za oskarja, jaz pa ne ..."

Kdo ve, morda pa bo Chris, ki smo ga letos lahko gledali v trilerju The Finest Hours, prav na dan izida naše revije pa v kina prihaja akcijska znanstvenofantastična pustolovščina Zvezdne steze: Onkraj, v kateri se je še tretjič znašel v koži Jamesa T. Kirka, prav kmalu dočakal tudi nominacijo za prestižni zlati kipec ...

Zanimivo pa je, da Chris neomajne junake upodablja le v filmih, v zasebnem življenju je situacija namreč povsem drugačna. Številnih uspehov, ki jih je požel v svoji bogati karieri, 35-letnik, ki ga med drugim poznamo tudi kot zaščitni obraz Armanijeve dišave Code, namreč sploh ne vidi, posledično pa je še vedno nesamozavesten.

Pine

"Pravzaprav imam še vedno 15 let. Nase ne gledam kot na tipa, ki dela reklamo za Armanija. Nisem kapetan nogometne ekipe, sem tip, iz katerega se norčujejo. Ta negotovost je še vedno zasidrana globoko v meni," pravi ljubljenec žensk, ki je kljub negativni predstavi, ki jo ima o sebi, omrežil že številne lepotice.

Leta 2006 je na zmenke hodil s pet let mlajšo kolegico Sorel Carradine, od avgusta 2008 do začetka leta 2009 je ljubil igralko in model Beau Garrett, maja in junija 2009 pa mu je posteljo grela Audrina Patridge.

Ko se je kratka romanca s pet let mlajšo televizijsko voditeljico, igralko in modelom končala, se je zaljubil v igralko in model Olivio Munn, s katero se je videval med avgustom 2009 in januarjem 2010.

Tudi razmerji z igralkama Nathalie Walker in Jasmine Waltz nista bili ravno dolgi, s prvo je 'zdržal' mesec dni, z drugo pa približno tri mesece. Je pa bila zato nekoliko daljša ljubezenska zgodba, ki jo je spisal z Dominique Piek.

To južnoafriško igralko, ki si kruh služi tudi kot model, je namreč ljubil približno leto in pol. Po tem, ko se je razšel z Dominique, je uteho našel v objemu kostumografinje Amande Frances Horne, s katero se je sestajal štiri mesece.

Novembra 2013 je na vrsto prišla Iris Björk Jóhannesdóttir, nekdanja miss Reykjavíka, ki je ob njem ostala dva meseca, nazadnje pa je imel razmerje z Zoë Kravitz.

Zoe

Osem let mlajšo igralko, pevko in model, ki je znana tudi kot hčerka glasbenika Lennyja Kravitza in igralke Lise Bonet, je spoznal septembra 2014.

Njuna skupna življenjska pot se je februarja lani končala in danes je Chris - čeprav je to kar težko verjeti - menda samski, kar seveda še posebno veseli številne pripadnice nežnejšega spola.

Napisal: Tim Jeras (za Story)