Cameron Diaz ti razkriva ključ do dobrega razmerja

Cameron Diaz pravzaprav res ne potrebuje predstavitve. V intervjuju za Cosmo razkriva življenjske nasvete, če se v igralstvu kaj zalomi.

Top, Narciso Rodriquez; hlače, Sportmax; pas, Charvet; ogrlica, Coléoptère  (foto: Matthias Vriens-McGrath) Matthias Vriens-McGrath
17. 4. 2015

Dobiva se v lokalu hotela na zahodnem delu Hollywooda za zadnjo mizo, ki jo zlahka zgrešiš.

"Nikomur ne povej za tale kotiček!" me opozori takoj, ko se namestiva, in že je sredi monologa o zdravem življenju. "Takoj zjutraj moraš spiti toliko vode," mi pokaže veliko stekleničko, ki jo ima ves čas pri sebi.

"Pred tem ne smeš ničesar pojesti," me opozori. "Samo vodo, nato pa narediš malce" – pri tem Cameron pomiga na stolu – "in, vuhuu, gre ven vse, kar mora ven," sklene.

Njeni babici se lahko zahvališ za tako odkrito spoznanje. "Mi abuela [moja babica] naju je s sestro ponavadi peljala v kopalnico," se spomni Diazova. "Ena od naju je z babico sedela na robu kadi, vse dokler ni druga opravila svojega, potem sva se zamenjali. To, da sva šli na stranišče, se ji je zdelo strašno pomembno." In lekcijo je Cameron čisto posvojila.

Je takšne vrste dama, ki bi si jo želela imeti ob sebi, ko ti sredi množice ljudi iz torbice pade tampon, ali takrat, ko na večerni zabavi ponesreči spustiš golobčka.

In čeprav zanjo ni teme, o kateri ne bi mogla govoriti, je kljub temu mega zvezda z velikim ugledom. Leta 2014 je bila ena najbolje plačanih igralk, saj je zaslužila več kot 16 milijonov evrov (na vrhu je kraljevala Angelina Jolie).

Precej teže si je predstavljati, da bi z Angelino tako lahkotno kramljala o potičkah. Zvezdnice določenega kova so značilno zadržane, medtem ko je Cameron še vedno odprta in dostopna, tudi po 20 letih uspešne filmske kariere.

Ravno ta njena drugačnost, dejstvo, da je neustrašna in še vedno malce opolzka, jo je pripeljalo do marsikatere vloge, predvsem zabavnih, kot sta vlogi v filmih Maščevanje v visokih petkah in Huda učiteljica (še letos naj bi v kinematografe prišel drugi del).

Medtem ko je navdušena nad vlogami porednih deklet, ki lahko pokažejo tudi malce seksapila, je v resničnem življenju precej drugačna. Pred kratkim je v nekem intervjuju omenila res zelo bogatega moškega, ki jo je osvajal.

"Takšen moški lahko sedi za mizo z desetimi ženskami, in ne da bi trznil, večerjo plača za vse. Morda tista dekleta mislijo, da je večerja zastonj, sama pa vem, da če bom sedela tam, me bo to nekaj stalo," pove in previdno nadaljuje, "ker ljudje hitro delajo sklepe in si mislijo, da tam nisem le zaradi družbe. Mama mi je vedno rekla: Cameron, nič v življenju ni zastonj!"

Potem ko je bila nekaj časa manj navzoča na medijski sceni, pa je pred letom dni izdala knjigo The Body Book, v kateri entuziastično razpravlja o čisto vsaki temi – o hrani, potičkah, vadbi in brazilski depilaciji.

Book

Tudi ko govori o seksu, je neverjetno iskrena. "Gre za enako stvar kot pri odvajanju, je nekaj zdravega, kar moramo početi iz več različnih razlogov," pove.

Povsem mogoče je, da zdaj vemo več o Cameroninem telesu in odnosu do njega, kot bi kadarkoli lahko izvedeli od katerekoli slavne osebe.

O njej tudi je kaj povedati. Videvala se je s postavnimi zvezdniki, kot so Matt Di­llon, Jared Leto, Justin Timberlake in A-Rod. "Fora je v tem," malce zašepeta nad svojo ledeno kavo, "da lahko ponavljaš napako znova in znova, dokler se končno ne naučiš lekcije. Čisto tipično za ženske je, da izbiramo vedno enak profil moškega. Sicer so videti različno, vseeno pa gre za enak tip. In to je seveda odvisno od nas, s tem moramo razčistiti, če želimo napredovati."

In kaj je po njenem mnenju ključ do dobrega razmerja?

Trenutno je v enem, in sicer z glasbenikom Benjijem Maddenom, s katerim se je v začetku leta v popolni zasebnosti tudi poročila na svojem domu.

"Najti moraš nekoga, ki je na isti valovni dolžini kot ti. Pravi tajming je vse! Lahko spoznaš moškega, s katerim bi se rada poročila, pa sam nad tem ne bo navdušen. Ko se znajdeš v razmerju, ko si ti nečesa želiš, on pa ne, se razmerje nikoli ne bo obneslo. Nikoli ga ne boš prepričala v nekaj, če mu ta reč ne diši. Ne glede na to, koliko si stara, če najdeš partnerja, ki si želi enakih stvari kot ti, imata prihodnost, sicer ne in pika."

Pri 42 letih je Cameron končno našla svoj mir.

"Zadovoljna sem s tem, kar sem," pove skromno. In čeprav se po Hollywoodu govori, da je v njenih letih težko najti filmske vloge, jih je sama dobila kar nekaj. Kot na primer tista v filmu, kjer se "v kotalkah trudim seksati z možem, njemu pa se nikakor ne dvigne", kakor je dobesedno opisala film Vroči posnetki.

V filmu Anne, ki bo kinematografe prišel vsak čas, se je soočila z enim od dveh največjih strahov (prvi je, da bi obvisela z vrha Empire State Buildinga), in sicer s petjem:

"Bila je najbolj grozljiva izkušnja, ki sem jo kdajkoli naredila v filmu. Veliko sem prejokala."

Igra vlogo gospodične Hannigan, ki je tako kot v prvotni različici filma propadla pop zvezda, ki skrbi za otroke brez doma zato, da bi si plačala račune.

"Zelo je zagrenjena, saj je izgubila priložnost, da bi uspela, in vse, kar okuša, je ta grenkoba, ki je tudi sicer prisotna v teh časih in pri teh letih," pravi Diazova. "Ljudje te cenijo po tem, koliko prijateljev imaš na Facebooku in koliko sledilcev na Instagramu," še doda.

Cameron se je pred kratkim distancirala od vsega tega. Na Instagramu in Twitterju ni bila vse od septembra:

"Odločila sem se, da družabna omrežja ne delujejo dobro name. Zakaj bi si vzela čas, da bi ljudem sporočila, kaj delam, medtem ko to delam? Raje živim za trenutek." Cameron nadaljuje: "Mislim, da so družbeni mediji brezumno orodje za preizkušanje družbe. Način, kako jih ljudje uporabljajo, da bi dobili potrditev od popolnih neznancev, je nevaren. In v čem je sploh smisel?"

Cameron

Obleka, Calvin Klein; salonarji, Dior; prstani (na desni roki, okrogel), last Cameron; preostali nakit, David Webb

Priznati je treba, da je njena nastrojenost nad družbenimi mediji povsem nekaj drugega kot predstava o Cameron, ki smo jo imeli do zdaj.

Cameron pa s tem še zdaleč ni obremenjena – trenutno se posveča nadaljevanju knjige The Body Book, ki bo zagotovo vsebovala še več njenih idej o življenju in zdravju.

In če se kdaj znajdete v bližini Cameron, se kar pripravite na to, da njeno življenje res nima #filtra!

Cameron ti svetuje

1 Sladkobe dneva

"Ko se za nekaj odločiš, moraš to preprosto izpeljati do konca. In če misliš, da se tvoje telo upira vadbi, se motiš – tvoj um se upira vadbi."

2 Razvajaj se

"Tvoja blaginja je pravzaprav enačba. Zapomni si: ni ti treba pojesti cele torte, lahko pa si privoščiš en kos. Ne prikrajšaj se za stvari, raje se zabavaj in se zavedaj svoje vrednosti. Če je tvoja enačba sestavljena iz 80 odstotkov dobrega in 20 odstotkov slabega, potem premik proti središču vsake toliko nikakor ne bo škodljiv."

3 Dobro se naspi

"Ko sem snemala film Annie, sem staknila prehlad, zato sem vsakič po snemanju odšla domov in spala, dokler se je dalo. Ponavadi bi se zjutraj že zgodaj prebudila in telovadila, ampak moje telo je potrebovalo spanec, sicer bi lahko staknila pljučnico. Poslušaj svoje telo!"

Besedilo: Lauren Bans
Fotografije: Matthias Vriens-McGrath
Modna urednica: Aya Kanai

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri