Caitlyn Jenner: Še pred kratkim moški, zdaj pa ženska leta!

Ustvarjalci priljubljene modne revije Glamour so že petindvajsetič razglasili žensko leta. Letos je ta laskavi naziv pripadel Caitlyn Jenner, ki je bila še pred kratkim znana kot resničnostni zvezdnik Bruce Jenner, ki je leta 1976 kot deseterobojec osvojil olimpijsko zlato.

24. 11. 2015
Slika 1/5

"Čedalje bolj sem prepričana, da me je bog na Zemljo poslal z razlogom. Moram povedati svojo zgodbo, a ne samo zaradi sebe, ampak zaradi vseh transspolnih oseb in vse skupnosti," je v svojem zahvalnem govoru med drugim povedala Caitlyn.

Ob Caitlyn so v različnih kategorijah slavile še ...

Profimedia

Ženska leta, prestižna nagrada revije Glamour, je letos pripadla Caitlyn Jenner, nekdanji glavi najbolj znane resničnostne družine na planetu in nekdanjemu soprogu 'mame Kardashian', torej Kris Jenner.

Šestinšestdesetletna Caitlyn, ki se je nekoč odzivala na ime Bruce, je prav letos prestala operacijo spremembe spola, ki je potekala pod budnim očesom javnosti in o kateri je seveda tudi povsem odkrito govorila.

Po rdeči preprogi 25. svečane podelitve omenjene nagrade se je sprehodila v modri obleki slovite italijanske modne hiše Moschino.

Po tem, ko so ji izročili nagrado, je v svojem govoru poudarila, da bo še naprej na vse mogoče načine poskušala dvigovati zavest o transspolni skupnosti.

Ravno s tem ciljem se je odločila tudi za lastni resničnostni šov z naslovom I Am Cait, ki ga producira televizijska hiša, ki ustvarja tudi družinski resničnostni šov V koraku z družino Kardashian.

"Čedalje bolj sem prepričana, da me je bog na Zemljo poslal z razlogom. Moram povedati svojo zgodbo, a ne samo zaradi sebe, ampak zaradi vseh transspolnih oseb in vse skupnosti," je v svojem zahvalnem govoru med drugim povedala Caitlyn.

Svečana prireditev Women of the Year se je odvila v newyorškem avditoriju Carnegie Hall, kjer so bile glavne zvezdnice ženske iz sveta filma, mode in politike, ki s svojimi angažmaji in dosežki vnašajo spremembe v svet okoli sebe.

Ob Caitlyn so v različnih kategorijah slavile še hollywoodska zvezdnica Reese Witherspoon, modna oblikovalka Victoria Beckham, balerina Misty Copeland, podjetnica Elizabeth Holmes, aktivistka Cecile Richards, ameriška ženska nogometna reprezentanca in pripadnice metodistične episkopalne cerkve v Charlestonu.

"Od leta 1990 s to nagrado izkazujemo spoštovanje do nekaterih najpomembnejših vodij na svetu in letošnje slavljenke niso izjeme. Vse so jih navdihovale in vodile generacije žensk leta pred njimi, pri Glamourju pa smo ponosni, da lahko nagradimo njihovo strast do tistega, v čemer so najboljše," je sporočila Cynthia (Cindi) Leive, izvršna urednica revije Glamour.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: Tako v Hollywoodu v resnici zgleda snemanje scen seksa ali pa odgovor partnerske svetovalke na klic na pomoč Sem noseča in brez partnerja - kaj naj naredim? 

Priporočamo pa tudi prispevek Ellove novinarke So se moški znašli v krizi?