Anna Kendrick: "Povsem preprosto, to je sreča"

Ameriška igralka in pevka Anna Kendrick je kljub zvezdniškemu statusu ostala skromno dekle iz soseščine, svetlobna leta oddaljeno od stereotipne hollywoodske dive. O njeni simpatičnosti in pozitivni energiji, ki jo izžareva, se bomo lahko prepričali prav kmalu, saj v kina prihaja komedija Kako najti zmenek za poroko, v kateri ima glavno žensko vlogo.

Anna Kendrick: "Povsem preprosto, to je sreča" (foto: Profimedia) Profimedia
7. 7. 2016

Anni Kendrick, ki je na svet prijokala 9. avgusta 1985 v Portlandu v ameriški zvezni državi Maine, je šlo že zelo zgodaj vse po načrtih.

Prve igralske izkušnje si je začela nabirati pri rosnih desetih letih, in sicer v družbi starejšega brata Michaela Cooka Kendricka, ki si danes kruh prav tako služi kot igralec, kmalu pa so sledile prve avdicije, angažmaji na gledaliških deskah in naposled bleščeči svet Hollywooda.

Za to, da ji je šlo vse kot po maslu in da so se ji že tako zgodaj začele uresničevati sanje o karieri igralke, se lahko zahvali tudi staršema, računovodkinji Janice Cooke in Williamu Kendricku, učitelju zgodovine, ki je delal tudi kot finančnik.

"Moja starša sta bila zares kul, ko me je bilo treba podpirati pri tistem, kar sem si želela početi kot izredno mlada deklica. Mislim, da sem bila stara približno 10 let, ko sem postala nora na igralstvo. Peljala sta me tudi v New York, če so bile tam avdicije. Ko sem bila stara 12 let, sem dobila angažma v broadwajskem šovu z naslovom High Society, zato smo se celo preselili v New York, kjer smo živeli, dokler je bila predstava na sporedu," se spominja simpatična Anna, ki pa poudarja, da to, da sta ji starša stala ob strani in jo podpirala, še zdaleč ne pomeni, da je bila kakšna razvajena smrklja:

"Skromnost je bila pomemben del mojega odraščanja. Ko sem se preselila v Kalifornijo, pa sem ugotovila, da skromnost tu ni tako zelo razširjena. S tem nočem reči, da tukaj ni skromnih ljudi, a zdi se, da je pomembna predvsem ambicioznost."

anna

Anna, ki je - preden je zakoračila v neizprosen svet šovbiznisa - obiskovala srednjo šolo Deering v Portlandu, je po obdobju, ki ga je preživela v gledališču in ki so ga med drugim zaznamovale tudi številne nagrade, leta 2003 zaplavala tudi v filmske vode.

Dobila je namreč vlogo v komični glasbeni drami Camp, v kateri je upodobila Fritzi Wagner, štiri leta pozneje pa ji je v komični drami Rocket Science pripadla vloga Ginny Ryerson.

Omenjena filma sta resnici na ljubo relativno neznana, je pa zato že leta 2008 postala del nečesa zares velikega. Beseda seveda teče o enem največjih najstniških fenomenov vseh časov, romantični drami Somrak, v kateri je ob bolj znanih kolegih, 26-letni Kristen Stewart in 30-letnem Robertu Pattinsonu, utelešala Jessico Stanley.

somrak

V tej vlogi se je znašla tudi v nadaljevanjih tega filma, domišljijskih romantičnih trilerjih Mlada luna, Mrk in Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del.

Čeprav se prav vlogi Jessice, s katero je naredila prvi gromozanski korak na poti do uspešne filmske kariere, lahko zahvali, da je širni svet spoznal njen obraz in da za filmsko industrijo ni bila več neznanka, pa je v enem od intervjujev ta lik označila za 'idiotskega'.

Zanimivo pa je, da se Anne - v nasprotju z večino kolegov iz planetarno popularne vampirske serije - ni oprijel sloves najstniške zvezdnice.

Morda je bilo za igralko, ki se ji po žilah pretakajo angleška, irska in škotska kri, to na neki način tudi dobro, saj bi si kot vzornica kričečih najstnikov verjetno težje priborila vlogo v kakšnem 'resnem' filmu.

"Ves čas sem imela cilj, da delam in se sama preživljam. Res sem imela srečo, da sem se od serije filmov Somrak poslovila 'brez praske'. Pred kratkim me je nekdo vprašal, kakšen je občutek, če si zvezda. To se mi je zdelo najbolj čudno vprašanje do zdaj. Če bi videl moje vsakdanje življenje, bi ugotovil, da beseda 'zvezda' preprosto ni ustrezna," pravi Anna, ki je vrhunec dosedanje kariere doživela leta 2009, ko si je z vlogo Natalie Keener v komični drami V zraku prislužila celo nominacijo za oskarja, in sicer v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi:

Ana

"Res je čuden občutek, ko se s podelitve oskarjev vrneš domov, se usedeš na staro in majavo posteljo IKEA, ki jo imaš že od 18. leta, si pripraviš hitro hrano iz zamrzovalnika in se med gledanjem stare epizode serije Družinski človek trudiš, da si več tisoč dolarjev vredne obleke ne bi umazal z makaroni s sirom."

Mimogrede, v obdobju, ko je snemala film V zraku, je bila marljiva Anna zelo zaposlena, saj je istočasno snemala še film Mlada luna, kar je pomenilo, da je morala ves čas 'letati' z enega prizorišča snemanja na drugega.

A trud se ji je seveda izplačal, z njo pa je bil izredno zadovoljen tudi režiser filma V zraku, 38-letni kanadsko-ameriški filmski ustvarjalec Jason Reitman (na fotografiji spodaj), ki je v njej že od vsega začetka videl gromozanski potencial.

Jason

O tem, kako zelo ga je navdušila kot igralka, priča tudi to, da v romanu, po katerem so posneli film, lika, ki ga je upodobila Anna, sploh ni, zato ga je Jason, ki je bil dejaven tudi kot scenarist, ustvaril posebno zanjo. In to je storil tako dobro, da ji je bila vloga Natalie pisana na kožo.

Po velikem uspehu, ki ga je požela s filmom V zraku, smo Anno videvali predvsem v stranskih vlogah, med drugim v romantični domišljijski pustolovščini Scott Pilgrim proti vsem, romantični komični drami 50/50 in akcijski drami Zadnji obhod.

V romantični komediji Kaj pričakovati, ko pričakuješ? nas je v smeh spravljala v vlogi Rosie Brennan, v glasbeni komediji Prava nota pa ji je leta 2012 ponovno pripadla glavna vloga, upodobila je Beco Mitchell.

V to vlogo je smuknila tudi tri leta pozneje, ko so posneli nadaljevanje tega filma, glasbeno komedijo Prava nota 2.

Prav v obeh filmih, ki se vrtita okoli dekliške glasbene skupine The Barden Bellas, so lahko njeni oboževalci prvič slišali njeno petje.

To je daleč od slabega, kar ni nič presenetljivega, saj si Anna kruh služi tudi s petjem in je leta 2013 izdala singel Cups, priredbo pesmi When I'm Gone skupine Carter Family, ki smo jo lahko slišali prav v filmu Prava nota.

k

Anna, ki ji petje predstavlja veliko veselje, je pevske sposobnosti dokazala tudi v komični glasbeni drami The Last Five Years in v domišljijski družinski pustolovščini Zgodbe iz hoste, v kateri ji je družbo med drugim delala legendarna Meryl Streep.

Pred kratkim smo jo v kinu lahko gledali v akcijski romantični komediji Mr. Right - Morilec na belem konju, v kateri sta nas med drugim zabavala še Sam Rockwell in Tim Roth, 7. julija pa v naša kina prihaja težko pričakovana komedija Kako najti zmenek za poroko.

V njej Anna blesti z Zacom Efronom in Adamom DeVinom, s katerima sestavlja odličen trio, kar ne nazadnje dokazuje tudi nagrada za najboljšo komedijantsko ekipo, ki so jo prejeli na letošnji prireditvi CinemaCon.

Ana

Kako zelo se je simpatična trojica razveselila te nagrade, je nazorno pokazala skupinska fotografija, ki jo je Anna aprila objavila na Instagramu. "Komedijantska ekipa leta. Nikoli ne bomo umrli," je napisala ob njej.

Anna se pred kamerami torej odlično ujame z moškimi, v resničnem življenju pa ji je - kar se tiče razmerij s predstavniki nasprotnega spola - nekaj časa kazalo precej slabo.

Pravi namreč, da je bila dolgo 'nora na napačne moške', poleg tega pa ji je zbujanje pozornosti pri predstavnikih močnejšega spola predstavljalo pravo muko. Njeno ljubezensko življenje je v središču zanimanja javnosti od leta 2009, ko je s filmom V zraku doživela svoj veliki igralski preboj.

Jake

Od takrat so ji mediji seveda pripisovali že številne (slavne) moške, med drugim naj bi leta 2011 ljubila pet let starejšega hollywoodskega zvezdnika Jaka Gyllenhaala, soigralca iz filma Zadnji obhod, posteljo pa ji je menda grel tudi 29-letni angleški igralec Alfie Allen, najbolj znan po vlogi Theona Greyjoya v priljubljeni seriji Igra prestolov, ki jo, mimogrede, Anna naravnost obožuje:

"Moje trapaste sanje so, da bi nastopila v Igri prestolov. Mislim sicer, da tega ne bi zmogla, a to so pač moje trapaste sanje. Poleg tega je še veliko ameriških komedij, še posebno na NBC-ju, v katerih bi z velikim veseljem igrala."

Kakor koli že, ali je Jaka in Alfieja res ljubila ali ne, ostaja ovito v tančico skrivnosti, kot pribito pa drži, da je bila med letoma 2009 in 2013 v razmerju z 11 let starejšim angleškim filmskim ustvarjalcem in igralcem Edgarjem Wrightom, v katerega se je zaljubila na snemanju filma Scott Pilgrim proti vsem, ki ga je režiral prav Ed.

Ed

Anna, ki od leta 2014 ljubi britanskega snemalca Bena Richardsona (na fotografiji spodaj), pravi, da danes sicer ve, kakšen tip moškega ji je pri srcu, ko je bila še mlajša, pa je bila situacija povsem drugačna.

Anna

"V mladosti, vse tja do sredine dvajsetih let, mi je bitka za pozornost tipov, ki se niso prav nič zanimali zame, predstavljala pravo muko," je dejala zvezdnica in namignila, da se je nekoč praviloma ogrevala za napačne moške:

"Zato sem srečna, da je danes moj tip moškega prijazen možak, ki me ima rad."

Za Anno je pri moških in ljudeh na splošno zelo pomembna tudi skromnost: "Včasih srečam ljudi, ki so preveč samozavestni, in takrat pomislim: 'Nočem biti niti v tvoji bližini. Dolgočasen si. Omisli si kakšno nevrozo, potem pa se bova lahko pogovarjala.'"

Pa da ne bo slučajno kakšne pomote - Anna skromnosti ne 'terja' le od drugih ljudi, ampak se z njo - najverjetneje prav zaradi že omenjene vzgoje staršev - še vedno, kljub zvezdniškemu statusu, lahko pohvali tudi sama. To med drugim dokazuje tudi ena od njenih izjav, ki jih je dala, ko je govorila o svojem uspehu:

"Povsem preprosto, to je sreča. Seveda zelo trdo delam, a ne mislim, da sem uspešna zato, ker sem boljša ali bolj nadarjena od drugih igralcev. Obstaja dovolj ljudi, ki so dvakrat bolj nadarjeni od mene, pa jih nihče ne sprašuje o njihovih lepotnih skrivnostih. Sreča pri meni igra veliko vlogo."

Če ste po vsem tem morda dobili vtis, da je le 157 centimetrov visoka Anna, ki prisega na skromnost in ponižnost, tiha miška, pa se motite.

Tokratna junakinja naše zgodbe je namreč odločna ženska, znana po tem, da v intervjujih in tudi na družabnih omrežjih pogosto brez olepšav pove svoje mnenje. Ker je brez dlake na jeziku, njeni zapisi (na Twitterju) nemalokrat poskrbijo za manjše škandale.

Veliko prahu je na primer dvignilo njeno razkritje, da jo 35-letni hollywoodski žrebec Ryan Gosling tako močno privlači, da se, ko je v kinu gledala njegovo akcijsko kriminalno dramo Gangsterska enota, preprosto ni mogla več zadržati in se je začela samozadovoljevati.

"Uh ... V kinu nikoli več ne bom gledala filma, v katerem igra Ryan Gosling, saj masturbiranje v zadnji vrsti še vedno velja za neprimerno," je napisala na Twitterju.

Nekaterim se je zdelo to smešno, nekateri so se zgražali, njej pa zaradi takšnih in podobnih razkritij tudi pozneje, ko preteče nekaj vode, ni nerodno: "Prav nič mi ni mar za to. Twitter ima le 140 znakov, torej ne obstaja prav veliko stvari, ki bi jih lahko razkrila, pozneje pa obžalovala."

Napisal: Tim Jeras (za Story)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri