Anja Ramšak: O svojem zdravju povedala težko resnico in mnoge pustila brez besed

O teh stvareh res ni lahko govoriti, zato so iskrenost in neposrednost priljubljene radijske voditeljice številni podprli. ❤️

Anja Ramšak: O svojem zdravju povedala težko resnico in mnoge pustila brez besed (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik) Aleksandra Sasa Prelesnik
1. 11. 2022

Približno leto dni je minilo, odkar se je Anja Ramšak potiho poslovila od ustcarjanje oddaje Denis Avdič Show, Tedaj so se številni spraševali, kaj se v resnici dogaja in ali je Anja dala odpoved. No, le nekaj mesecev kasneje je na dan prišla novica, ki je pretresla številne.

Vedno nasmejana radijka je priznala, da se je iz oči v oči soočila z izgorelostjo in paničnimi napadi, zaradi česa je bila tudi na delovnem mestu primorana vzeti nekaj mesečni dopust.

"Dnevno sem doživljala panične napade. Gre za občutek, ko misliš, da boš kar umrl in to ne traja le nekaj sekund, temveč več minut. Mene je na koncu izdalo tudi srce, ker sem bila preobremenjena in se delala, kot da sem edini človek na svetu in je vse odvisno samo od mene. Razdajala sem se naokoli in moje telo se je izpraznilo. Preprosto ni več imelo moči. Obležala sem in ohromela. Izčrpana sem bila. Nisem mogla razmišljati in funkcionirati," je pred časom povedala v intervjuju za Mično.

Sprava je seveda ni poslušala svojega telesa in notranjega glasu, ki ji je že nekaj časa pripovedovalo, da ne zmore več, kasneje pa je telo enostavno ni več ubogalo.

"Včasih nisem mogla opraviti nakupa do konca, ker me je tako tiščalo v prsih," je pretresljivo povedala priljubljena voditeljica.

Ko je bilo vsega preveč, se je umaknila iz Ljubljane, se preselila domov na Koroško in začela živeti bolj umirjeno, predvsem pa se je ves čas poslušala. "Na neki način se je treba ograditi od vsega, kar poznaš, od vse te realnosti in se naučiti biti sam s sabo, zaupati sebi, svojim korakom in svojim odločitvam. Treba se je umiriti in ugotoviti, kako naprej."

Izkušnja izgorelosti, ki jo je doživela pred dvema letoma jo je zelo spremenila in danes na življenje gleda povsem drugače, predvsem pa si daje tisto, kar ve, da telo v določenem trenutku potrebuje.

TO poleg dela politika opravlja predsedniški kandidat Anže Logar (tega nisi pričakovala!)

"Predvsem diham. Ko si v stresu in nisi v stiku sam s sabo, ne moreš samo meditirati, ker je vse narobe. Zdaj se znam sama umiriti, tudi ko pride do točke, ko bi lahko kaj izbruhnilo. Zame je zelo pomembno spanje, pišem tudi dnevnik, v katerega prelijem vse svoje misli in jim dam obliko obliko. Na tak način daš svojim mislim sosledje in nimaš kaosa v glavi. Ne dovolim si, da bi preveč razmišljala in premlevala, ustvarila tisoč scenarijev. Treba je prevzeti vajeti v svoje roke in ne dovoliti, da te misli vodijo," je bila iskrena Anja.

Kljub temu, da se izgorelost zgodi mnogim, pa se o tem dan danes še vedno premalo govori, saj je mnogim še vedno težko o tem govoriti, saj morda na začetku krivdo pripisujejo zgolj sebi. "V svetu se vse bolj poudarja mentalno zdravje, Slovenija pa je glede tega še vedno precej zaprta, a se razvija na tem področju. Da bom o tem govorila, sem se odločila, ko sem bila še v slabem stanju. Spremljala sem sebe, svoje občutke. O tem bom zagotovo govorila, ker je to vsebina, o kateri je treba govoriti. Človek je na dnevni bazi 'prekurjen'. Še posebej, če imaš zahtevno službo in otroke. Poudarjati je treba, da moraš biti sam dobro, da si lahko zdrav člen družbe, družine, da lahko v službi dobro delaš," je še povedala voditeljica, ki jo je zdaj spet mogoče slišali v radijskem etru.

Blaž nam je zaupal, KAJ je počel preden je postal skiper (in tega mu ne bi ravno pripisale)

V njenih razmišljanjih se bodo našli številni, morda pa bo komu s svojo izpovedjo pomagala, da ne bo prišlo tako daleč, kot je bilo to v njenem primeru.

Razkrivamo, KDO je v resnici komentatorka iz šova Vrtnice in vino, Ajla 🤯

Preberite več na Govori.se

Fotografije: Arhiv AM, POP TV, Radio 1