Zobozdravnik z vizijo

Londonski zobozdravnik ponuja svojim pacientom že nekoliko futuristično storitev – rutinski pregled po internetu.

22. 1. 2008

Dr. Jerry Watson oceni stanje zobovja svojih pacientov kar na video posnetku in se glede na videno odloči, ali se morajo pacienti pri njem zglasiti tudi osebno.

Med posegom higienika

Pacientom pot zaenkrat še ni povsem prihranjena, saj se morajo zaradi posnetka vendarle zglasiti na kliniki. Jih pa s kamero posnamejo medtem, ko jim zobni higienik za 50 funtov tako in tako že čisti zobni kamen.

Praktično za zdravnika

Dr. Watson se je takšnega načina rutinske kontrole domislil zaradi lastne stiske s časom. Njegova klinika Toothplace namreč dobiva svoje podružnice po vsej Veliki Britaniji, na takšen način pa bo lažje nadzoroval svoje paciente na štirih klinikah hkrati.

Pacientu prijazna prihodnost

Iznajdljivi zdravnik je prepričan, da bo dostopnost tehnologije kmalu dovoljevala, da pacienti takšne rutinske preglede opravijo kar od doma:

“Že sedaj ne vidim razloga, zakaj se ne bi mogli ljudje, ki že imajo kvalitetno kamero, posneti svojega zobovja kar doma in kliniki le poslati posnetek. Morda pa bodo enkrat v prihodnosti na voljo tudi že električne zobne krtačke z vgrajenimi kamerami. No, to bi bilo pa zares nekaj fantastičnega!”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri