Ženske so večji hipohondri

Analize britanskih statistik kažejo, da ženske pogosteje jamrajo zaradi zdravstvenih težav, čeprav bodo svojim tožbam navkljub še dolgo živele.

11. 4. 2010

Podatki britanskega državnega statističnega urada (ONS) razkrivajo, da za ženske v primerjavi z moškimi obstaja večja možnost, da svoje zdravje označijo za slabo ali zelo slabo, medtem pa imajo manjše možnosti, da prav zaradi takšnega zdravja umrejo, poroča Daily Telegraph.

Poročene in vezane rade pretiravajo

Glede na podatke, zbrane na 750 tisoč Britancih v času popisa prebivalstva pred desetimi leti, obstaja za ženske večja verjetnost, da se bodo glede svojega zdravja izrekle za 'slabo' ali 'relativno slabo', medtem pa zanje obstaja manjša možnost, da bodo v roku petih letih umrle.

Samski in ločeni jamrajo upravičeno

Podatki so tudi pokazali, da za določene družbene skupine, vključno s tistimi, ki se niso nikoli poročili, so ločeni, ali ne živijo s partnerjem, obstaja večja verjetnost, da bodo svoje zdravje označili za slabo.

Med drugim pa imajo takšni dejansko večje možnosti, da v naslednjih petih letih tudi umrejo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri