"Žena je mahnjena na čistočo, potem pa sem izvedel, da pod tušem počne TO" (zapis zgroženega Slovenca)

"Sem moški, pa mi kaj takega na kraj pameti ne pade. Hkrati mi je dalo misliti o ženi, da ne deluje ravno vedno tako, kot pravi." 😳

"Žena je mahnjena na čistočo, potem pa sem izvedel, da pod tušem počne TO" (zapis zgroženega Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2023

"Ste vse ženske take packe kot moja žena?

Zadnjič sem se slučajno zadrževal v kopalnici, ko je žena pomagala pri tuširanju mlajši hčeri. To je tiščalo lulat in žena ji je rekla, naj se polula kar tam, pod tušem, da tudi ona to redno počne! Da to ni nič takega, ker itak voda vse odplavi, da se tako med tuširanjem prečistiš še notranje. Kar debelo sem pogledal, rekel pa nisem nobene, se mi pred hčerjo to ni zdelo pametno.

Žena je namreč mahnjena na čistočo, pri nas imamo sterilno skoraj kot v kakšni ordinaciji, lekcijo s spuščeno straniščno desko sva vzela že takoj na začetku zveze. Nič nimam proti čistemu domu in rade volje sodelujem pri tem, čeprav je včasih že malo tečno. Tudi garaža, ki je v moji pristojnosti, je pospravljena, tako vem, kje je kaj, in v domu je enako.

Ampak to lulanje v tuš kabini? Sem moški, pa mi kaj takega na kraj pameti ne pade. Hkrati mi je dalo misliti o ženi, da ne deluje ravno vedno tako, kot pravi.

Pa da je ob vsej sterilnosti ena navadna packa. Pozneje sem z njo govoril o tem in se ji ni zdelo nič takega, mi je pa prala glavo, ker za sabo nisem pospravil pogrinjka," je na priljubljenem forumu zapisal zgroženi Slovenec.

Je za moškega res bolj ZDRAVO, če lula SEDE? To pravijo UROLOGI

Medtem ko so nekateri ostro proti temu ...

- "Nisem čistunka, tudi kak prah me ne moti, ampak lulam pod tušem pa ne."

- "Se strinjam, da je to svinjsko ravnanje … doma imam wc z razlogom in ga tudi uporabljam. Niti v sanjah mi ne pade na pamet, da bi kadarkoli urinirala v banjo, pod tušem … to je ogabno."

... pa drugi menijo, da je to povsem normalno:

- "Seveda lulam pod tušem in tudi menstruacijo si umijem pod tušem, kje pa naj? Ali se vi najprej umijete nekje drugje, potem pa greste čisti pod tuš? Tudi USEKUJEM SE V ROKO pod tušem, zobno pasto pomešano s SLINO PLJUVAM v umivalnik, škandalozno, ane?"

- "Čeprav grem pred tuširanjem na WC, ko pridem v tuš kabino in začne teči voda, me istočasno pritisne lulat (četudi nekaj kapljic). To se mi ne zdi noben problem, saj itak hitro vse sperem z vodo. Tudi, ko se končam tuširati, še enkrat tla tuš kabine temeljito sperem s toplo vodo. Ne vem, kje je tukaj problem. Tla v tuš kabini so čista in snežno bela."

Veš, da lahko s TO 5-minutno masažo na DAN odpraviš celulit? JA, poglej, kako!

Ena izmed uporabnic pa je izpostavila tole zanimivost:

"Vedno sem lulala med tuširanjem, dokler nisem pred kratkim prebrala, da to ni zdravo, in sicer zato, ker te potem vedno, ko slišiš vodo teči, prime lulat. Zato zdaj poskušam zadržati in to je tudi dobro za mišice tam spodaj. :)"

Se spomniš, da smo tudi pri Cosmopolitanu pred časom pisali o lulanju pod tušem?

Dr. Alicia Jeffrey-Thomas v videu, ki si ga lahko ogledaš tukaj, pojasni, da anatomija ženskega telesa preprosto ni prilagojena opravljanju male potrebe stoje. 

"Mišice medeničnega dna se ne morejo povsem sprostiti, kar pomeni, da se mehur ne izprazni popolnoma," je povedala zdravnica.  

Redno opravljanje male potrebe pod prho lahko tako pozneje v življenju povzroči nekaj nepričakovanih težav, kot so pogosta potreba po uriniranju in šibek mehur.

Pri tem opozori še na eno težavo: če malo potrebo redno opravljaš pod prho, boš sčasoma v svojih možganih ustvarila povezavo med zvokom tekoče vode in potrebo po uriniranju. "Če to združimo z disfunkcijo medeničnega dna – zdaj ali kasneje – bo to potencialno vodilo do težav z nehotenim uhajanjem urina vsakokrat, ko boš slišala tekočo vodo."

Kaj o tem pravijo urologi, pa si lahko prebereš tukaj.

Si s partnerjem DELITA zobno ščetko? Zdravnik SVARI, da tega nikar ne počni (ker se lahko zgodi TO)