Želiš shujšati? Uporabljaj nakupovalne sezname!

Raziskovalci z Univerze v Melbournu, ki so v svojo raziskavo vključili 163 žensk z odvečnimi kilogrami, so prišli do - zgolj na videz -  nadvse nenavadnih zaključkov.

5. 10. 2013

Polovica od vseh žensk, ki so sodelovale v šestmesečnem shujševalnem programu z določenim prehranjevalnim načrtom in predpisano telesno dejavnostjo, se je morala po nakupih vedno odpraviti z nakupovalnim seznamom, druga polovica pa se je med policami trgovin sprehajala brez tovrstnega načrta nakupovanj.

In pol leta kasneje so rezultati raziskave, ki je bila v teku, presenetili celo raziskovalce.

Ženske, ki so nakupe živil opravljale z nakupovalnim seznamom, so v povprečju izgubile 12 kilogramov, kar je štiri kilograme več, kot so izgubile ženske, ki si pri nakupovanju niso pomagale s seznamom.

Raziskovalci dokazujejo, da se učinek impulzivnega nakupovanja pogosto odraža tudi na postavi in zdravstvenem stanju, zato svetujejo, da se po nakupih nikoli ne odpraviš brez nakupovalnega seznama.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri