Že danes pripravi telo na prihod pomladi

Čeprav se ti zdi še daleč čas, ko bodo na travnikih vzcveteli zvončki in trobentice, je pravzaprav zadnji trenutek, da začneš pripravljati svoje telo ... Da te ne bo presenetila spomladanska utrujenost.

25. 1. 2011

Da bo tvoje telo kar z najmanj stresa preživelo prehod v nov letni čas in da te ne bi zajela spomladanska utrujenost, ga moraš že danes pripraviti na ekstreme.

Blagodejna vodna ‘šok’ terapija

Vsako jutro si privošči toplo-hladno prho. S toplo vodo se prhaj približno dve minuti, nato pa telo oprhaj s hladnejšim curkom vode, to naj traja le 10 do 15 sekund. Vodno ‘šok’ terapijo ponovi trikrat zaporedoma.

Savnanje za enak učinek

Če ti domače izmenično prhanje ne leži, boš enak učinek dosegla z obiskom savne. Dovolj bo, da jo obiščeš enkrat na teden in se ob enem obisku trikrat dobro preznojiš. Ne pozabi, da moraš med savnanjem sproti nadomeščati izgubljeno tekočino!

Vsakodnevno sprehajanje pomaga

Ker imajo vremenski preobrati močan vpliv na tvoje razpoloženje, bodi bolj premetena in se nanje dobro pripravi s sprehodi v naravi. Ne glede na zimsko vreme - zmrzal, sneženje ali bleščeče sonce - se vsak dan za vsaj pol ure odpravi na svež zrak. Na tak način boš telo dobro pripravila na hitre spremembe, ki prihajajo iz zunanjega sveta, in spomladanska utrujenost mu ne bo prišla do živega.

Tudi to pomaga

Sicer pa se na neugodne vremenske spremembe lahko tudi psihično pripraviš. Kako? Tako, da spremljaš vremensko napoved in za turobne dneve v svoj urnik uvrstiš aktivnosti, ki te spravijo v odlično voljo. Tako preprosto tvoje razpoloženje ne bo utrpelo nobene škode.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri