Zdravo cvrtje? Je sploh mogoče?

Uživanje ocvrte hrane ni priporočljivo, ker se pri visokih temperaturah nad 180 °C oziroma nad 200 °C v oljih začne tvorba transmaščob, ki so škodljive za zdravje in imajo celo rakotvorne učinke.

14. 10. 2009

Vendar obstajajo določene maščobe, na primer kokosovo olje, ki so stabilne pri pregrevanju na visokih temperaturah.

Kokosovo in palmovo olje

Kakovostnim ekološkim kokosovim in palmovim oljem Aman Prana se struktura pri pregrevanju na visokih temperaturah ne spreminja in so varna za pripravo okusnih ocvrtih in praženih jedi. Poleg tega imajo številne pozitivne učinke na zdravje, zato se njihovo uživanje celo priporoča.

Na voljo v prodajalnah VitaCare in PharmaCare (Ljubljana, Maribor, Kranj, Nova Gorica).

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri