Zdravje, ujeto v en kozarec

Dolga zima je terjala svoj davek. Prehladi, kašelj, gripa in ostale viroze so prizadele vsakega od nas in nas vsaj za kakšen trenutek položile v posteljo.

6. 4. 2010 | Promocijsko sporočilo

V zimskih mesecih se moramo zato še posebej potruditi in svoje tele napolniti z vitamini, ki nas varujejo pred izgubo odpornosti in nam ob enem dajo dodatno energijo.

V Fructalu so pri snovanju novega izdelka mislili prav na to. Iskanje popolne harmonije okusov iz izbranega sadja, ki poskrbi za boljše počutje in nam pomaga premagovati dolge in mrzle zimske dni. Z novimi Selection 100% sokovi iz sveže stisnjenega izbranega sadja se vsak dan začne zdravo.

S sladkim ananasom v toplo Kostariko

Kostarika slovi po pridelavi okusnih in sladkih ananasov. Ananas je odličen vir naravnih vitaminov C, E in B12. Vsebuje veliko biotina, minerale, vlaknine in encime, ki so dobri za naša prebavila in nam pomagajo pri vzdrževanju idealne telesne teže. Encim bromelain, ki ga vsebuje ananas, znižuje krvni tlak in pomaga razgrajevati obloge na notranjih stenah našega ožilja. Ananas vsebuje tudi snovi, ki stimulirajo delovanje ledvic in tako pomagajo pri odstranjevanju strupov iz telesa.

Visoki C z brazilskimi pomarančami

Pomaranča slovi po vitaminu C, vsebuje pa tudi številne druge vitamine skupine B, ki so potrebni za zdravo kožo in lase. Zaradi bogate vsebnosti selena in drugih snovi je pomaranča koristna tudi za izboljšanje imunskega sistema. Pomarančni sok čisti sečne in prebavne poti ter pospešuje presnovo maščob. Pomaranče so priljubljen sadež, gojijo pa jih v toplem podnebju po vsem svetu.

Najpogosteje je uporabljena prav za sok, Brazilija pa je največji proizvajalec pomarančnega soka na svetu.

Mediteranska simfonija z belo grenivko

Bela grenivka je sadež, ki veliko pripomore k zdravju. Zelo sočna, trpko-kislega do grenkega okusa vsebuje veliko vitamina C, folno kislino, vitamine skupine B, bioflavonoide (rastlinske zaščitne snovi), vlaknine in druge učinkovine, ki varujejo pred boleznimi srca in ožilja. Grenivke vsebujejo tudi kalij, železo, kalcij in druge minerale. Ena grenivka zadostuje dnevni potrebi po vitaminu C, ki je povezan z imunskim sistemom, zato deluje preventivno in blaži simptome prehladnih obolenj.

Grenivka spodbuja tek in pospešuje prebavo ter delovanje črevesja. Na črevesje deluje zelo čistilno, še posebej, če jo zaužijemo zjutraj na tešče.

V koraku z naravo

Sveže stisnjeno sadje v Fructalovih Selection sokovih je najboljši darovalec energije in vitaminov za vse tiste, ki zdravo in naravno postavljate na prvo mesto. Sokovi so brez dodanega sladkorja in vode, kar ohranja najboljši okus sadja in njegove hranilne snovi za dobro počutje in premagovanje delovnih obveznosti. Pozabite na umetne dodatke, nepotrebne konzervanse in dodani sladkor in si še danes izberite svoj Selection.

Več na www.fructal.si