Zaščita pred soncem - za najbolj občutljive!

Kožo je treba nekaj tednov pred dejanskim sončenjem pripraviti na izdatnejše izpostavljanje soncu. Le tako jo boš lahko zaščitlila pred škodljivim sevanjem in delovanje prostih radikalov.

7. 6. 2011

Na soncu kar uživaj, a previdno!

Sledi naslednjim napotkom:

  • Za prve sončne žarke je potrebna visoka zaščita.
  • Zaščitne kreme nanesi od 20 do 30 minut, preden greš na sonce.
  • Še posebej zaščitite nos, ušesa, prsi in ramena.
  • Veliko pij, zlasti vodo ali naravne sokove.
  • Ješ lahko hrano, na primer zelenjavo in sadje.
  • V domači lekarni imejte pri sebi termalno vodo, izdelke na osnovi aloje, kamilice, sivke in bisabolola, ki bodo pomagali pri morebitnih sončnih opeklinah.
  • Najbolje je, da se sončiš postopoma.
  • Postopno sončenje bo preprečilo alergije, zlasti na predelu dekolteja.

Še to: Astaksantin, vitamin C in zeleni čaj naj bi učinkovito zmanjševali reakcijo kože in ščitili pred škodljivim soncem.

Za otroke in najbolj občutljive

Na optimalno zaščito pred soncem tudi za najbolj občutljivo kožo so mislili tudi pri La Roche-Posay.

Otroška koža je še v razvoju in je zato veliko bolj občutljiva kot koža odraslih, še posebej ko gre za škodljive učinke UV-žarkov.

Otroci so pretirano izpostavljeni UV-žarkom. Na počitnicah, ena tretjina otrok preživi povprečno 15 ur na teden v kopalkah: to je veliko preveč. Zlasti če upoštevamo, da voda in pesek odbijata 30 % UV-žarkov. Pri tej starosti pa so otroci nesposobni oceniti nevarnosti. Otroci izrazijo svoje nelagodje, ko je škoda že nastala. Sončne opekline in globoke celične poškodbe povzročajo nepopravljivo škodo in na dolgi rok naredijo kožo ranljivejšo (pospešeno staranje kože, povečano tveganje za razvoj kožnega raka v poznejših letih). Poškodbe kože pogosto spremlja tveganje dehidracije in vročinskega udara.

Zato je izjemno pomembno, da se otroke zaščiti že od zelo zgodnje starosti.

Anthelios Dermo-Pediatrics nudi najvišjo zaščito občutljive otroške kože v novi formuli z zmanjšano vsebnostjo kemičnih filtrov in teksturi posebej prilagojeni potrebam nežne kože: izjemno odporna proti vodi in znoju, ne draži oči, enostavno se razmaže in ne pušča belih sledi na koži.