Zahtevajte zdravje

Kadar gre za vaše zdravje, bodite vztrajne in jasne! Veliko je odvisno od tega, kako komunicirate s svojim zdravnikom.

30. 9. 2004

  • Zdravniki vas gotovo ne bodo gledali začudeno, če boste svoj problem do potankosti razložile. V svoji praksi so navajeni poslušati najrazličnejše zgodbe in težave, zato naj vam ne bo nerodno. Podrobnosti so včasih še kako pomembne, da se lahko odkrije pravi vzrok.

  • Ne pustite se prepoditi. Nikoli ne bodite zadovoljne z nekaj recepti, na primer za antibiotike, ne da bi naredili natančno preiskavo krvi, ali celo za tablete proti bolečinam, brez prave diagnoze. Če ste se nezgodno poškodovale, vam bodo slikali le kosti in izključili zlom, za mehke dele (tetive) pa morate same zahtevati ultrazvok. Če se imate rade, si ga po nekaj dnevih plačajte raje same.

  • Govorite jasno in si že doma izoblikujte vse simptome, če ne gre drugače, si jih napišite na listek. Nekatere bolezni lahko izvirajo že od vaše babice, morda ste bile dalj časa izpostavljene nezdravemu okolju, ste se pred kratkim vrnile s potovanja … Vse to veste le ve, in vaš doktor bi moral za hitrejšo in učinkovitejšo diagnozo imeti čim več podatkov.

  • Vedno imate pravico do drugega mnenja. Nikar se ne bojte zamere svojega zdravnika, če boste zahtevale mnenje specialista. Vaše zdravje je na prvem mestu, izkoristite vse možnosti, pa čeprav so še tako majhne. Več glav več ve!

Ariana Vetrovec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri