Zadetek v polno: Pripravi domačo nutelo!

Moraš preizkusiti recept za zdravo, bio in manj sladko nutelo, ki jo pripravljamo brez sladkorja. 

domača nutela (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2015

Sestavine za domačo nutelo

300 g lešnikov

200 g datljev (predhodno namočeni)

60 g bio kakavovega masla

zvrhana žlica grenkega kakava

žlička bio vanilje v prahu

15 žlic lešnikovega mleka

ščepec soli

Priprava domače nutele:

Lešnike daš v pečico na 180 stopinj (ne na več, ker naj bi se maščobe na višjih temperaturah spremenile v tiste grde trans maščobe) za 10-15 minut, da popoka lupinica. Lešnike potem pregneteš med dlanmi in jih na tak način olupiš. Če imajo lešniki še kakšen košček lupinice gor, nič hudega. V močan mešalnik daš vse sestavine (razen mleka) in vse skupaj mešaš, po žličkah dodajaš lešnikovo mleko. Koliko tekočine? Približno 15 žlic oziroma po občutku, boš videla, kako kremasta oziroma gladka masa bo začela nastajati.

Avtor recepta: Dejan Tiringer

Hvala, Dejan za poslan recept!  Zdaj pa si poglej še tri domače hitre namaze, ki so bolj zdravi od kupljenih

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri