Za dneve, ko najbolj pritiska mraz!

Našli smo nekaj zanimivih iskric na temo, ki se zdi, da bo v naslednjih dneh in tednih vse bolj pogosta. To je mraz!

5. 12. 2013

Nekaj najbolj zanimivih ...

  • Raziskave so pokazale, da ženske velikokrat bolj zebe, ker imajo več maščobe v svojem telesu kot moški. Mišice so namreč odlične za proizvajanje toplote.
  • Tibetanski duhovniki v mrzlih mesecih redno izvajajo meditacijo, imenovano g-tummo, s katero nadzorujejo svojo notranjo energijo in s katero lahko dvignejo celo temperaturo svojega telesa. Raziskovalci na narodni univerzi v Singapurju so odkrili, da bi se tudi zahodnjaki lahko s tehniko dihanja g-tummo uspešno ogreli. Posameznik se mora skoncentrirati na notranje plamene in izvajati zavestno 'vase' usmerjeno dihanje s trebušnimi mišicami, da naši možgani dobijo dovolj kisika – to je dihanje, ki proizvaja toploto. Tudi Nizozemec, ki je leta 2009 v kratkih hlačah prišel na Kilimandžaro, se je najbolj ogrel prav s to tehniko dihanja. Samo verjeti moraš vase, v svoje telo, in se boš ogrela.
  • So pa nizke temperature tudi garant za večjo porabo kalorij. Zato se skratka nikar se samo ne pritožuj čez mraz, ampak se ga ustrezno loti. Naj v tvoji glavi odmeva misel, da tvoje telo v mrazu porabi več kalorij in posledično se 'topi' tudi tvoja odvečna maščoba. Torej le pogumno – mahni jo na sprehod ali tek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri