Za boljši imunski sistem

Brezvoljnost, lomljivi nohti, pogoste okužbe – vse to so lahko znaki oslabljenega imunskega sistema.

5. 3. 2014

Krivi so stres, premalo gibanja, pomanjkanje spanja in napačna prehrana. Skrajni čas, da ga okrepiš.

Če se želiš bojevati proti jesenskemu kašljanju in nahodu, moraš svojim celicam zagotoviti dovolj energije. Veliko je najdeš v prehrani – predvsem v vitaminih in mineralih sadja, zelenjave, mesa in rib.

Predstavljamo še nekaj hranilnih paketov za tvoje zdravje:

Čili

Pekoča hrana krepi! Capsaicin pospeši prekrvavitev v predelu želodca in črevesja, krepi imunski sistem in preprečuje prehlade.

Koromač

Z veliko vitamina C in betakarotena ščiti pred prehladi in okužbami. Tako kot brstični ohrovt, bezeg, rakitovec, brokoli in citrusi.

Papaja

Na soncu dozoreli sadež vsebuje veliko vitaminov (C, A, E in K) in tudi folne kisline ter betakarotena. Dobra je za prebavo, srce, krvni obtok, pljuča in obrambo pred okužbami.

Koruza

Rumena zrna so hranilne bombe z veliko minerali in vitamini B. Pomaga pri okužbah ledvic in mehurja. Krepi kožo, lase in živčevje.

Kozice

Veliko cinka in vitamina E poskrbi za imunsko moč. Kalcij in vitamin D sta pomembna za močne zobe in kosti. Poleg tega vsebujejo tudi dragoceni jod.

Ingver

Zdravilni učinki gomolja z intenzivno aromo so dokazani. Pomaga pri prehladih, proti kašlju in bolečinam ter poleg vsega deluje še protibakterijsko.