Z lahkoto do sanjskega trebuščka

Ne marate trebušnjakov? Preizkusite naslednje tri vaje.

27. 1. 2005

Nobena vadba ne more bolj oblikovati vaših trebušnih mišic, kot jih izkleše pilates. Pred začetkom vsake vaje se osredotočite na dihanje in krčenje trebušnih mišic ter jih pridno izvajajte štirikrat na teden vsaj en mesec, pa boste komaj čakale na tople dni, ko boste v kratkih majčkah kazale svoj popek.

Škarje

Lezite na hrbet s stegnjenimi nogami in glavo, dvignjeno od tal. Dvignite levo nogo in jo z obema rokama primite za koleno (ali stegno, odvisno od tega, kako gibčne ste); nato dvignite še desno nogo (približno 15 centimetrov od tal). Pazite, da sta obe nogi iztegnjeni. Vdihnite, medtem ko levo nogo lahno vlečete h glavi, in izdihnite, ko jo spustite. Zamenjajte nogi in enako ponovite z desno nogo. Naredite pet ponovitev z vsako nogo.

Križem kražem

Lezite na hrbet, glava in ramena so dvig njeni od tal. Položite roke za glavo, eno dlan na drugo – ne prepletajte pr stov rok. Pokrčite desno koleno k prsim, leva noga pa je iztegnjena in s tlemi oklepa kot 45 stopinj. Vdihnite, ko se zasukate na desno, in se s komolcem leve roke do taknite desnega kolena. Preštejte do tri, zamenjajte nogi in se hkrati zasučite na drugo stran. Naredite pet ponovitev z vsako nogo.

Nagajivec

Lezite na hrbet, noge so dvignjene od tal in pokrčene v kolenih, roke so iztegnjene za glavo. Noge imejte čim bolj skupaj, da čutite krčenje notranjih stegenskih mišic. Vdihnite in z izdihom počasi dvignite zgornji del telesa – najprej dvignite roke, glavo in nato še ramena. Položaj zadržite, pri tem pa premikajte roki gor in dol ter štejte do pet. Nato se počasi spustite nazaj v začetni položaj in vajo trikrat ponovite.