Z delavnico o izgorelosti se za študente pričenja Mesec zdravja

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pripravlja v mesecu maju projekt Mesec zdravja, s katerim želi študente in mlade osvestiti o zdravem načinu življenja.

3. 5. 2011

Prva izmed prireditev v okviru Meseca zdravja je delavnica o izgorelosti, ki bo potekala v sredo, 4. maja, ob 17.00 uri v učilnici ŠOUM.

Delavnica bo izvedena v sodelovanju s študentkami psihologije, ki bodo študentom predstavile teorijo s področja izgorelosti in faze izgorelosti.

Delavnica je brezplačna.

"Problem in bolezen sodobnega časa je tako imenovana izgorelost, katera pesti tudi študente. Zaradi vse bolj natrpanih urnikov, se vsakdo kdaj znajde v situaciji, ki lahko vodi v izgorelost. Zato želimo študente informirati s teorijo na področju izgorelosti in fazami izgorelosti. Na delavnici bodo študentje aktivno sodelovali na različnih vajah, predstavljeni pa jim bodo tudi resursi, ki služijo kot obramba pred izgorelostjo. Tako želimo študente seznaniti s tem kaj pravzaprav je izgorelost in jim predstaviti načine kako se ji izogniti," je povedala vodja projekta Tina Lovrec.

V okviru Meseca zdravja, se bodo izvedli še naslednji projekti, predvsem z namenom spodbujanja študentov k zdravemu načinu življenja:

  • Shake it baby (priprava zdravih, preprostih in za študentski žep cenovno dostopnih frapejev),
  • WII FIT (preizkus igrice in spodbujanje športnega duha),
  • Akcija 0,0 (zabava brez alkohola)
  • in Kadilska policija (opozarjanje na škodljive posledice kajenja).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri