Vrhunski chefi razkrivajo TRIK, kako doma pripravijo paradižnikovo solato 🍅 (ziiiiiing, ki si ga iskala)

Kaj praviš na kombinacijo iz članka? Na to zagotovo nisi pomislila, kajne? 😍

Vrhunski chefi razkrivajo TRIK, kako doma pripravijo paradižnikovo solato 🍅 (ziiiiiing, ki si ga iskala) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2022

V teh dneh imamo vsi tisti, ki ljubiteljsko obdelujemo vrtičke, polne roke dela s paradižniki. In če si se tudi ti spraševala, kako lahko popestriš sicer običajno solato s paradižnikom, je tu nekaj nasvetov profesionalnih chefov, ki ti bodo dali misliti.

Te zanima, kaj z njo naredi znani Jamie Oliver? Tole!

Kot razkrivajo ustvarjalci portala Odprta kuhinja, Jamie Oliver svojo solato iz paradižnika rad popestri z različnimi vrstami paradižnika. Njegova mešanica začimb je sicer precej standardna - začini jo le s soljo, mletim poprom in svežimi listi bazilike ter origana, doda ji še nasekljan česen. Okisa jo z balzamičnim kisom in oljčnim oljem, vse skupaj pa zaključi še s čili kosmiči. 

Kaj pa tale kombinacija?

Chefinja Nigella Lawson svoji paradižnikovi solati doda (pazi to) hren! Kot piše prej omenjen portal, sama za osnovo svoje solate izbere zrele paradižnike, začini pa jih s približno 1/4 skodelice hrena, dvema žlicama motnega jabolčnega kisa in tremi žlicami oljčnega olja. Polivki doda še sol, ščep sladkorja in petršiolj.

Zanimivo, kajne?

RECEPT: Že veš za TO reeeeees okusno omako iz bučk za testenine? Prste si boš obliznila

Vir: Odprta kuhinja

Fotografije: Profimedia