Zanjo boš potrebovala le 6 sestavin, pa še pečice ti ne bo treba odpreti! 😍
Vemo, kako zahtevne so lahko priprave na praznike, zato imamo zate super trik, kako si lahko letošnjo veliko noč vsaj malo olajšaš, hkrati pa zadovoljiš tudi tiste najzahtevnejše jedce.
Naša urednica, ki je v začetku leta prevzela vlogo sveže mamice (Kaja, pogrešamo te ❤️), je pripravila fantastičen recept za presno orehovo potico iz le šestih sestavin.
Sestavine:
Za testo potrebuješ:
- 150 g blanširanih mandljev
- 150 g rozin
Za nadev potrebuješ:
- 100 g orehov
- 70 g indijskih oreščkov
- 10 datljev
- 60 ml vode
- 3 žličke ruma
Postopek priprave:
Najprej pripravi testo.
Mandlje olupi (najlažje boš to storila, če jih najprej namakaš v vreli vodi in jih nato preliješ s hladno). Zatem jih samo stisni med prsti, lupina pa bi morala kar zdrsniti z oreščka.
Mandlje nato zmiksaj v blenderju in jim dodaj v vodi namočene rozine. Miksaj, dokler ne nastane gladka zmes. Ko je pripravljena, jo postavi v hladilnik.
Med tem, ko se testo hladi, pripravi nadev.
V vodi najprej namoči indijske oreščke. Med tem, ko se namakajo, v blenderju zmiksaj orehe. Indijske oreščke nato odcedi in jih dodaj orehom. Dodaj še datlje in rum. Začni z miksanjem in postopoma dodajaj vodo, da nastane lepo mazljiva masa.
Testo nato razvaljaj med dvema peki papirjema in ga premaži z nadevom. S pomočjo peki papirja potico zvij v kačo in jo postavi v hladilnik. Po približno eni uri je pripravljena na rezanje in serviranje.
Vesele praznike!
Za še več Kajinih okusnih in hitrih receptov klikni TUKAJ.
Fotografije: Kaja Berlot/Deklica.si
Hitro kosilo: Testenine z limono po znamenitem receptu Cameron Diaz
Novo na Metroplay: “Če narediš veliko, lahko izbereš najboljše” | DAVID TAVČAR, ELLE DEKOR 2024