Včasih se je borila s hujšanjem, danes je model - poglej, kako ji je uspelo!

Mathilde Broberg so pri 16-ih dobesedno skoraj "vrgli" z vrtiljaka, ker je bila predebela (tehtala je 126kg!). Po tem dogodku se je vse spremenilo… 

Včasih se je borila s hujšanjem, danes je model - poglej, kako ji je uspelo! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2020

Mathildin jedilnik je vse do 16. leta sestavljala pretežno nezdrava hrana; čokolada, torte, sladkarije, testenine, kruh, čips in podobno. Poleg tega je vso to hrano jedla MED obroki.

Njen BMR je znašal 40,6 (zdrav razpon je 18,5–25), kar pomeni, da je bila uvrščena v najvišjo kategorijo debelosti.

Po sramotnem trenutku v zabaviščnem parku (kjer skoraj ni "pasala" v sedež) in ko je v šolski produkciji videla svojo fotografijo, je ugotovila, da mora nemudoma spremeniti svoj življenjski stil.

Skrivnost njene preobrazbe je ...

... da je vse jedla z malo žličko.

Na tak način je svoje telo in možgane prelisičila, da sta imela prej občutek sitosti. Prav tako njene porcije niso bile večje od razprte dlani. Začela je jesti premišljeno, njeni krožniki pa več niso bili prekriti z goro hrane.

Pravi, da v resnici nima recepta ali formule, kako točno ji je to uspelo. Ni se posluževala nobenih diet, čajev ali tablet za hujšanje.

Ključ je bil to, da je jedla manj ter kvalitetno, zdravo in doma pripravljeno hrano, poleg tega pa je postala tudi veliko bolj športno aktivna.

Zdaj ima Mathilde 67kg in kmalu po lanski plastični operaciji trebuha (zaradi viseče odvečne kože) je postala model za športna oblačila in kataloge.

Za spletno stran Trimmed and Toned je povedala:

"Seveda sem bila prej srečna, vendar pa ne "resnično" srečna. Bila sem negotova in ni mi bilo všeč, kako sem videti. Želela sem si biti takšna, kot ostale moje prijateljice; teči, se noro obnašati in vse to. Te stvari so se zame zdele nemogoče. Resnično je težko delovati kot najstnica "normalne" veličine, ko pa si v resnici dvakrat večja."

Ena izmed njenih najljubših stvari pri izgubi kilogramov – poleg tega, da je postala privlačen model – je zavračanje fantov, ki so bili nekoč njeni največji ustraševalci. 

JE možno!

Mathilde pravi, da je z izgubo kilogramov dobila novo priložnost v življenju. Po tem, ko je bila vse svoje življenje predebela, si ni nikoli predstavljala, da ji bo uspelo izgubiti kar polovico svoje teže:

"Samo ti lahko narediš spremembo. Kaj je torej tvoj izgovor? Za tvoje življenje gre in samo eno imaš. Ne zapravi ga in ne uniči si ga zaradi izgovorov, saj izgovor, da ne bi imela dobrega in zdravega življenja, NE obstaja."

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: VIDEO: Plaža 2017 - 6. trening za učvrstitev nog+zadnjice in lepo oblikovan zgornji del

Še vedno imaš čas za prijavo: Pohiti in se pridruži projektu Plaža 2017