Vadba za seksi hrbet

Lepo oblikovan hrbet optično zoži pas, zato se pridno lotite spodaj opisanih vaj. Ne le, da vam bodo pomagale učvrstiti hrbtne mišice, pripomogle bodo tudi k vitkejši postavi. Za vidnejši rezultat trikrat na teden vsako serijo gibov ponovite trikrat.

25. 11. 2004

Izpilite naslednje gibe:

1 Enoročno veslanje v predklonu

Stojte s stopali, razmaknjenimi v širini ra men, in se upognite v kolenih in kolkih. V levo roko vzemite utež ter iztegnite roko do konca tako, da čutite raztezanje hrbtnih mišic. Za bolj še ravnotežje položite desno roko na desno koleno, hrbet naj bo raven. Nato skrčite hrbtne mišice in dvignite komolec, kar se da visoko, pri tem pa pazite, da je roka ves čas ob telesu. Vrnite se v začetni položaj. Preden zamenjate roki, ponovite vajo od 8- do 15-krat.

2 Superženska

Lezite na trebuh, tako da sta stopali v širini ramen. Roke iztegnite pred glavo, dlani naj počivajo na tleh. Pritisnite trebuh ob podlago in hkrati dvignite roke in noge približno 25 centimetrov od tal. Pogled naj bo ves čas usmerjen v podlago, brada pa proti prsim. Štejte do štiri, izdihnite in se spustite v začetni položaj. Ponovite od 4- do 8-krat.

3 Servirna mizica

Postavite se na vse štiri, hrbet je raven, tre bušne mišice so napete. Iztegnite levo nogo približno 25 centimetrov od tal. V desno roko primite ustrezno težke uteži, pri tem naj bo dlan obrnjena navzdol. Roko počasi dvignite vstran, dokler ni vzporedno s podlago. Položaj zadržite dve sekundi, roko spustite v začetni položaj, noga pa naj ostane iztegnjena. Preden zamenjate nogi, ponovite vajo od 5- do 8-krat.

Amrak Zalokar