Uživaj v limoni, a ne pozabi na limeto!

Čeravno nam je limona veliko bolj domača, ne gre pozabiti na številne dobrobiti, ki nam jih ponuja limeta.

21. 9. 2012

Limeta vsebuje kalcij in folno kislino, strokovnjaki pa tudi trdijo, da antioksidanti iz limete uničujejo rakave celice. Tako naj bi preprečevale celo pojav nekaterih vrst raka.

Raziskave so pokazale, da flavonoid hesperidin, ki so ga odkrili v limetah, znižuje holesterol in trigliceride. Sveže iztisnjen sok vsebuje limonsko kislino, ki preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov.

Diete za čiščenje organizma s citrusi

Citruse, še posebno limone in limete, običajno povezujemo s prehladom in boleznijo, a ravno za limono, ki je eden od najbolj učinkovitih agrumov, velja tudi, da bo dodobra prečistila tvoje telo, ti vrnila vitalnost, energijo in obenem poskrbela za vitko linijo.

Znane so nekatere limonine diete, katerih skupni imenovalec je učinkovito zmanjševanje absorpcije maščob na naraven način in ugoden stranski učinek lepše kože. Diete so namenjene tistim, ki se počutijo težke, ki imajo težave s prebavo, ki imajo nečisto kožo. Vitamin C se je namreč izkazal za zares čudodelno sredstvo proti staranju in sezonski utrujenosti.

Preveri skratka super dieto z limono na povezavi Limonina dieta za čiščenje organizma in super 5-dnevni raztrupljevalni načrt na povezavi 5-dnevni načrt prehrane za razstrupljanje telesa.