Ustvarjalci Sanjskega šopka po Sloveniji pustili PRESENEČENJA (najdi ga!)

Obožuješ cvetje? Potem se odpravi na lov!

Ustvarjalci Sanjskega šopka po Sloveniji pustili PRESENEČENJA (najdi ga!) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 2. 2021 | Promocijsko sporočilo

Februar je od nekdaj poznan kot mesec ljubezni, le malo ljudi pa ve, da imamo Slovenci tudi svoj praznik zaljubljencev ali slovensko valentinovo, ki se ga praznuje 12. marca na gregorjevo.

Gregorjevo je sicer manj znan praznik od valentinovega, a ekipa Sanjskega šopka se je odločila, da bodo letos ljubezen praznovali cel mesec – od 14. februarja (valentinovo) do 12. marca (gregorjevo) in tako slovenskemu prazniku pripisali več pomena.

V ta namen so po večih slovenskih krajih pustili prav posebne škatlice z napisom: V primeru ljubezni na prvi pogled razbijte steklo. Uporabite ključ do srca. V škatlici čaka šopek za prav posebno ljubezen.

Poglej, kako so videti:

Za mesec ljubezni je ekipa Sanjskega šopka namesto čokoladic po več krajih pustila rdeče škatlice, s prav posebnim sporočilom: V primeru ljubezni na prvi pogled razbijte steklo. Uporabite ključ do srca.

V škatlici čaka šopek, ki ga lahko podarite novi ljubezni ali ljubljeni osebi. Če šopka v tistem trenutku ne potrebujete, pa ga fotografirajte, delite na družbenih omrežjih in označite lokacijo.

Tako boste pomagali tistemu, ki bi mu v območju nahajanja škatlice, šopek prišel prav. Škatlice se nahajajo na različnih lokacijah, največ jih lahko najdete v Škofji Loki, Ljubljani ter okolici.

Zanimiva, kreativna in simpatična gverila akcija, s katero so prepričani, da bodo koga rešili iz zagate, ko bo pozabil na darilo ali pa pomagali nekomu, ki bo čisto iznenada srečal svojo pravo ljubezen in ga bo rešil šopek rož. Gregorčki Drug bolj poznan običaj pa so gregorčki – ladjice ali barčice, ki so jih včasih izdelovali obrtniki v svojih delavnicah.

Običajno so bili sestavljeni iz deske oz. materiala, ki je plaval na vodi. Na podlago so nato pritrdili svečke, vse skupaj pa spustili po rečnem bregu. Ta tradicija živi še danes, vsako leto se ji pridruži vedno več krajev, najbolj znan pa je spust gregorčkov na predvečer gregorjevega v reko Gradaščico v Ljubljani, v Kanjon reke Kokre v Kranju in v Tržiško Bistrico v Tržiču.

Si letos želite spuščati gregorčke in svojo boljšo polovico povabiti na pravi slovenski zmenek? Sanjski šopek pripravlja še eno presenečenje: paketek za pravi slovenski zmenek, ki bo v znamenju gregorjevega vseboval: ladjico, svečko in šopek. Povabite svojo drago na slovenski zmenek, ji podarite šopek, na koncu pa skupaj spustita ladjico s svečko po reki in uživajta v začetku pomladnih dni.

Fotografije: Sanjski šopek