Uresniči sanje o lepem trebuščku

Porabi le tri minute na dan za opisane vaje, nič več. Kaj več kot serija ali dve po 15 ponovitev za vsako od spodnjih vaj dnevno bo le izguba časa.

24. 11. 2005

Vaje za trebuh namreč pomagajo okrepiti trebušne mišice, toda same po sebi ne morejo – pa četudi jih boš naredila 300 na dan – zmanjšati maščobnih obročev. Če želiš ploski trebušček, se boš morala lotiti tudi aerobne vadbe in malo popaziti na prehrano.

Dotik prstov nog

Lezi na hrbet in pritisni spodnji del hrbta tesno ob podlago. Noge dvigni pravokotno na telo in jih rahlo pokrči v kolenih, roke iztegni proti stropu. Napni trebušne mišice, dvigni ramena od podlage in se začni z rokami stegovati proti prstom nog.

Dvigni se, kolikor zmoreš visoko, in se osredotoči na delo trebušnih mišic. V tem položaju vztrajaj vsaj eno sekundo, nato se počasi in nadzorovano vrni v začetni položaj. Vzemi si 10 sekund oddiha in vajo ponovi.

Dvig nog leže izmenično

Lezi na hrbet in ga pritisni ob podlago, tako da ne bo nikjer nobenega loka. Komolci naj bodo nekoliko dvignjeni od tal, z blazinicami prstov rok se nežno dotikaj čela. Vdihni, napni trebušne mišice in počasi dvigni desno nogo približno 15 centimetrov od tal.

Položaj zadrži eno sekundo, nato se počasi spusti v začetni položaj. Če pravilno izvajaš vajo, moraš imeti občutek, da vse delo opravijo spodnje trebušne mišice. Gib ponovi z levo nogo.

Dvig vstran

Lezi na desni bok, noge naj bodo v podaljšku trupa, roka, na kateri počiva glava, pa naj bo upognjena pod kotom 30 stopinj. Levo roko položi za glavo, komolec naj bo dvignjen navzgor proti stropu.

Levo nogo dvigni približno 30 centimetrov od tal sočasno z dvigom trupa. V tem položaju vztrajaj vsaj eno sekundo, nato se počasi spusti v začetni položaj. Gib ponovi tudi na drugi strani.

Amrak Zalokar