Uau! Izvoli 5 čudovitih idej za idilične JESENSKE izlete (v Sloveniji!)

Če točke št. 3 še nisi obiskala, jo obvezno obišči to jesen! 🍁

Uau! Izvoli 5 čudovitih idej za idilične JESENSKE izlete (v Sloveniji!) (foto: Erik Smrekar) Erik Smrekar
5. 9. 2020

1. SLAP PERIČNIK

Slap Peričnik je s svojimi 52 metri eden izmed najvišjih slovenskih slapov. Od Koče pri Peričniku, kjer parkiraš, se vzpni do spodnjega slapa v 10 minutah.

Ogledaš si ga lahko iz vseh zornih kotov, tudi po stezi za njim. Redki so slapovih, pod katerimi se lahko tako sprehodimo! Več o slapu Peričnik in dolini Vrata preberi tukaj. 

2. VRŠIČ

Vršič (1611 m) je najvišji slovenski cestni prelaz (tudi najvišji v Vzhodnih Julijskih Alpah), ki povezuje Gorenjsko s Trento. Z Vršiča se lahko podaš na Slemenovo špico in občuduješ zlate macesne. 

3. RABELJSKO JEZERO

Rabeljsko jezero (oz. Lago del Predil) je jezero v italijanski občini Trbiž v Julijskih Alpah, v neposredni bližini prelaza Predel, ki predstavlja državni mejni prehod med Italijo in Slovenijo. Od mejnega prehoda Rateče do Rabeljeska jezera te loči 20 kilometrov in slabih 25 minut vožnje. Več o Rabeljskem jezeru najdeš tukaj. 

4. SLAP KOZJAK

Najbolj magičen slovenski slap je zagotovo slap Kozjak pri Kobaridu. Do njega nas nad strugo smaragdne Soče popelje nezahtevna sprehajalna pot. Več informaciji, kako do slapa Kozjak najdeš tukaj. 

5. MANGARTSKO SEDLO

Mangarsko sedlo je s svojimi 2055 m nadmorske višine najvišja gorska cesta v Sloveniji. Na poti proti sedlu najdeš čudovite zlatorumene macesne. Več o Mangrtskem sedlu si poglej tukaj

Foto: Erik Smrekar, Profimedia, Ajda Kolar

 ČUDOVITIH slovenskih jezer (ne vključuje Blejskega in Bohinjskega jezera)

To so najbolj 'instagramabilne' destinacije za izlet v Sloveniji!