Tvoja Tabletka

Imaš redne spolne odnose, ne želiš še kmalu zanositi in premišljuješ o Tabletki?

27. 7. 2009

Niso več le tabletke

Verjetno že veš, da so tabletke proti zanositvi veliko več kot samo tabletke proti zanositvi: danes odpravljajo še mnogo drugih ženskih skrbi in težav – izboljšujejo kožo, tudi stanje las in celo razpoloženje, saj z uporabo tabletk odpadejo PMS in vsa nihanja razpoloženja, ki ti sicer kvarijo sončne dneve. Nove tabletke tudi ne vplivajo več na zadrževanje vode in višanje telesne teže.

Izberi pravo zase ali jo zamenjaj

Z ginekologom bosta izbrala tabletko, ki bo najbolj ustrezala tvojim željam in telesu. Vseeno se lahko zgodi, da ti ne bo odgovarjala – če se tudi po treh mesecih telo ne bo dobro navadilo nanjo, pojdi h ginekologu, da bosta poiskala novo, primernejšo zate. Tudi če že dolgo časa jemlješ določeno tabletko in bi jo rada zamenjala za kakšno z dodatnimi lastnostmi ali bi le rada nižji odmerek hormonov, jo lahko kadarkoli zamenjaš.

Poletje brez zoprnih krvavitev

Če jemlješ tabletko, jo lahko brez skrbi jemlješ brez prekinitve za krvavitev tri mesece skupaj (kar pomeni, da si moraš zagotoviti dodatno škatlico za poletje). Telesu ne bo škodovala, ti pa boš lahko za tri mesece pozabila na bolečine, vložke in tampone ter brezskrbno uživala vse poletje.