Tvoj najlepši okras - prsi!

Bodi ponosna lastnica svojih prsi in se jim posveti vsaj enkrat mesečno - najbolje teden po menstruaciji.

7. 8. 2010

Teden po menstruaciji

... prsi ne bodo otekle ali občutljive. Če boš zatipala zatrdlino, pojdi k zdravniku, a se ne vznemirjaj preveč - večina zatrdlin v dojkah je nerakavih.

Poglej se v ogledalu

– pozorna bodi na obliko dojk (ponavadi je ena večja od druge), nagubanost, jamičavost in luščenje kože. Nato skleni roke za glavo in jih potisni naprej, da bo zgornji del telesa napet, in še enkrat preglej vse našteto. Po natančnem pregledu daj roke v pas in ramena potisni naprej ter ponovi pregled.

Pretipaj dojke

... z majhnimi krožnimi gibi v velikosti kovanca. Preglej celotni dojki in ne pozabi na predel med dojko in podpazduho ter celotno pazduho, območje nad dojko in navzven do rame. Nato daj desno roko za glavo, da se napne desna dojka, jo preglej z levo roko ter postopek ponovi na levi dojki. Tretji korak tipanja naredi leže – najprej desna, potem leva.

Nežno stisni bradavico

Če se pojavi izcedek, obišči zdravnika.

Za lažje tipanje

... dojki lahko namažeš z oljem ali mlekom za telo, lahko pa ju pregledaš s posebno rokavico, ki omogoča lažje pregledovanje dojk. Pregleduješ si jih lahko tudi pod prho – roka bo zaradi mila lažje drsela.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri