Tudi tvoja menstruacija vedno pristane na spodnjicah? S tem trikom nikoli več!

Ti ponoči velikokrat spušča vložek, ali pa te je s tamponom strah, da bo kaj prišlo skozi? Potem MORAŠ spoznati TALE trik!

Tudi tvoja menstruacija vedno pristane na spodnjicah? S tem trikom nikoli več! (foto: Unsplash.com/Erol Ahmed) Unsplash.com/Erol Ahmed
28. 6. 2021

Kot da trpljenje z menstrualnimi krči, nihanja v razpoloženju in nošenje vložkov še ni dovolj, se ženske med menstruacijo velikokrat soočimo tudi z neprijetnim strahom, da menstruacija mimogrede pristane na zunanjosti tvojih hlač. Ali pa na voznikovem sedežu v tujem avtomobilu. Ali na čisti posteljnini. 

No, saj veš kaj imamo v mislih. ;) 

Prav zato, smo na spletu poiskale kar nekaj DOBRIH trikov, kako se temu lahko izogneš ... in brezskrbno uživaš tudi v dneh menstruacije.

Te zanima, KAKO lahko preprečiš, da ti 'spušča menstruacija'? 

1. Pravilno nameščanje VLOŽKOV

Vedno se prepričaj, da si vložek pravilno namestila na spodnjice. Vložek vedno namesti na sredino spodnjic, krilca vložka pa tesno ovij okrog robov. Menstruacija velikokrat najde pot iz tvojih spodnjic prav zato, ker vložek ni pravilno nameščen.

2. Vložek prilagodi jakosti tvojega toka

Če je tvoj tok navadno precej močan, si pravočasno priskrbi vložke z dovoljšnjo vpojnostjo. Tudi preko noči ti svetujemo, da uporabljaš tiste, ki so namenjeni nočni uporabi.

3. Dodatne spodnjice

Nekatere ženske si nad običajne spodnjice, na katere imajo pritrjen vložek, oblečejo še en tesnejši par. Kor pravijo, se tako počutijo bolj varne (pred nezaželenimi rdečimi madeži).

4. Debelejše spodnjice

Si vedela, da lahko na tržišču najdeš tudi posebne, odebeljene spodnjice, ki so namenjene preprečevanju menstrualnih madežev? Omisliš si lahko takšne, narejene iz debelejše tkanine, ali pa posebne t.i. menstrualne spodnjice, ki so narejene iz kar treh plasti, ki preprečujejo puščanje.

Poznaš tudi sama kakšen trik? Zapiši nam ga v komentar!

Fotografije: Unsplash.com/Erol Ahmed

Preberi še: Briješ sramne dlake? Strokovnjaki razkrivajo, zakaj tega NIKAR ne počni

Priporočamo tudi: Ti okrog prsnih bradavic rastejo dlake? To lahko pomeni, da ...