Si že opazila smrad, ko uhane vzameš iz ušes? ZATO nastane (+kako se ga rešiš)

Si že kdaj povohala svoje uhane, po tem, ko si jih vzela iz ušes? Precej ogabno, ampak TO je razlog, zakaj smrdijo!

Si že opazila smrad, ko uhane vzameš iz ušes? ZATO nastane (+kako se ga rešiš) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2021

Če te morda zanima ...

Nekateri so ta smrdljiv pojav označili kot "ušesni sir", in čeprav za to poimenovanje še nisi slišala, si ga zagotovo izkusila že vsaj enkrat v življenju. 

Ta neprijeten vonj včasih spremlja tudi sivkasta obarvanost, vendar naj te to nikar ne skrbi, saj gre za popolnoma normalen pojav. 

Kaj sploh je "ušesni sir"?

"Ušesni sir" se pojavi zaradi kopičenja olj in odmrlih kožnih celic, ki jih naše telo izloča.

Tvoje telo se nenehno obnavlja, in odmrle kožne celice nadomešča z novimi. Ker so ušesa lahko nekoliko težje mesto za čiščenje, pride do kopičenja teh celic in telesnih olj, na uhanih pa se nabirajo zato, ker so z zadnjim delom pritisnjena ob kožo.

Če je tvoj piercing novejši, je možnosti za pojav 'ušesnega sira' še nekoliko večja, saj se tvoje telo morda še vedno odziva na novo luknjico in se zato tkivo na tem področju bolj intenzivno obnavlja.

Več možnosti za razvijanje "ušesnega sira" imajo tudi tisti, ki uhanov nikoli ne vzamejo iz ušes, in tisti, ki imajo razširjen piercing.

Težavo lahko enostavno odpraviš TAKO:

Vonja se lahko znebiš tako, da nakit odstraniš iz ušes in ga nežno očistiš. Prav tako moraš očistiti tudi mesto prebadanja, potem pa si privošči krajši odmor od nošenja uhanov. 

Da bi neprijeten vonj v prihodnje zmanjšala, poskrbi, da bo predel okoli ušes čist in suh ter se izogibaj predolgemu nošenju uhanov. 

Preberi še

Stilisti razkrivajo 7 preprostih TRIKOV, zaradi katerih so znana imena vedno videti MODNO

Priporočamo tudi

UAUU! Poglej, kakšna lepa nevesta 👰 je bila Nives Orešnik (foto)