Tudi poleti pij čaj!

Ti v vročih dneh bolj kot skodelica toplega napitka diši velik kozarec pijače z goro ledu? Preberi članek, potem pa se boš verjetno hitro odločila za skodelico dobrega počutja ...

16. 8. 2010

Mate čaj ... za blaženje lakote

Mate čaj je odlična alternativa kavi. Da, ta topli napitek bo tvoje telo poživil, dolgoročno pa naj bi redno uživanje tega čaja zmanjševalo tudi apetit in spodbudno delovalo na presnovo.

Zeleni čaj ... za zdravje in vitkost

O odličnih učinkih, ki jih ima na telo zeleni čaj, si verjetno slišala že veliko. Kaj pa dejstvo, da ima tudi shujševalno moč? Da, zeleni čaj spodbuja prebavo, pospešuje delovanje presnovnih procesov v telesu in razgradnjo maščob, hkrati pa tudi razstruplja notranje organe.

Ingverjev čaj ... za pomiritev želodca

Če si se preveč najedla in te v želodcu tišči, si pripravi ingverjev čaj (priprava: eno žličko sveže nastrganega ingverja popari s pol litra vode in po 10 minutah popij), ki bo pomiril tvoj želodček in odpravil občutek slabosti, hkrati pa tudi spodbudil presnovo in s tem izločanje strupov iz tvojega telesa.

Rdeči čaj ... za odpravljanje maščobnih blazinic

Pitje rdečega čaja vpliva na presnovo maščob oz. natančneje v presnovnem procesu ovira njihovo cepljenje na manjše dele - telo namreč nerazcepljenih maščob ne prebavi, zato jih izloči neprebavljene.

No, zdaj pa naštej en sam razlog, da si enega od štirih toplih napitkov ne bi pripravila kar takoj zdaj!