TRI vadbe, ki jih lahko izvajaš na balkonu ali terasi in se izklesaš do poletja (+oprema, ki jo potrebueš)

Poletje se počasi bliža in verjetno so ti tile »korona« ukrepi malce zagodli tudi pri tvojih vadbenih načrtih za izklesanje tvojega telesa do poletja. A vadiš lahko vseeno, četudi se boš, zaradi situacije, še naprej držala svojega doma. In, ker so pred nami topli meseci, ti predstavljamo tri vadbe (in pripomočke za izvajanje), ki jih lahko brez težav, kadarkoli, izvajaš na svoji terasi, vrtu ali balkonu ter se naužiješ še svežega zraka in se napolniš z vitaminom D.

TRI vadbe, ki jih lahko izvajaš na balkonu ali terasi in se izklesaš do poletja (+oprema, ki jo potrebueš) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 5. 2020 | Promocijsko sporočilo

Joga

Je naravnost popolna za vadbo na terasi ali balkonu. Sploh, če živiš odmaknjeno od mestnega vrveža. Z rednim izvajanjem joge lahko zelo dobro spoznaš svoje telo in okrepiš njegove sposobnosti. Jogijsko raztegovanje in drže (asane) namreč oblikujejo močne mišice, spodbujajo prožnost. Joga je čudovita rekreativna dejavnost, za nameček pa je tudi zdravilna. Znanstveno je tudi dokazano, da ima joga blažilni učinek na bolečine, edini predpogoj pa je ta, da jo izvajaš pravilno in z veseljem. Kar je seveda zelo pomembno, zato si vsekakor pred vadbo, če si začetnica, priskrbi kakovosten spletni tečaj joge, kjer te bo vaditelj ustrezno in pravilno vodil skozi vadbo.

Vadba z lastno težo ali utežmi

Če te umirjene vadbe, kot je npr. joga ne pritegnejo preveč, potem si omisli klasično vadbo z lastno težo oz. z utežmi, če ti je lastna teža premalo. Dodaj še svojo najljubšo glasbo (a bodi obzirna do sosedov!), raztegni blazino na terasi med rastlinjem (če ga imaš) in vadba bo dobila nove dimenzije. Vadbo začni z ogrevanjem in raztezanjem ter na koncu ne pozabi na ohlajanje. Izbrane vaje izvajaj 30 sekund in takoj preidi na naslednjo. Set vaj večkrat ponovi in vmes naredi 1-minutni premor. Vaje, ki jih lahko tako izvajaš: počepi ali skoki iz počepa, sklece (moške ali ženske), različni trebušnjaki (npr. kolesarjenje), različne vaje za zadnjico in noge. Poskrbi le, da boš z vajami pokrila vse glavne mišične skupine. Sicer pa za več idej klikni kar TUKAJ.

Pilates

Tretja vadba, ki jo lahko izvajaš na vrtu, terasi ali gozdni jasi je pilates. Redna vadba pilatesa ima zares dobre učinke, od toniziranih mišic, do boljše drže, sproščenosti itn. Vadba naj bo sestavljena iz začetnih dihalnih vaj in ogrevanja, sledijo pa naj zahtevnejše vaje – če z vajami nisi dovolj seznanjena, v roke vzemi knjigo o pilatesu ali še boljše, vpiši se v spletno vadbo, kjer boš prejela ustrezno vodstvo izkušenega vaditelja. Vaje moraš izvajati natančno, skoncentrirano in biti pozorna na gibanje in dihanje telesa. Pomembno je tudi redno izvajanje.

Kakšno opremo potrebuješ za vadbo na vrtu, terasi ali balkonu?

Čar takšne vadbe ja pravzaprav, da ne potrebuješ veliko: lahka oblačila, ustrezno podlogo, vodo, kremo za sončenje. A imej v mislih še eno pomembno stvar. Če boš vadila zunaj, se pomladi in poleti zagotovo ne boš izognila nadležnim žuželkam, ki te bodo obletavale in plazile po tebi, kar ti lahko precej pokvari razpoloženje. Si predstavljaš, da se popolnoma umiriš in začneš z jogo, nato pa okoli tebe začne brenčati komar, muha ali še huje osa? Groza, kajne da?

Zato ti svetujemo, da si kot obvezno opremo priskrbiš tudi ustrezno zaščito pred  žuželkami. Repelenti Autan® so tisti, ki te bodo zaščitili pred piki komarjev in drugim mrčesom in so idealna izbira v času aktivnosti in preživljanja časa na prostem. Izbiraš lahko med repelenti v obliki losjona, spreja in suhega spreja. Med repelenti tako lahko najdeš tudi takšne, ki te bodo učinkovito zaščitili tudi pred tigrastimi komarji in klopi.

Svoj dom ali teraso, pa lahko zaščitiš z Raid® električnimi aparati s polnilom in spiralo, ki bodo učinkovito pregnali različne vrste mrčesa iz tvojega doma in terase in tako boš lahko svobodno vadila na terasi ali balkonu. Prav z Raid® spiralo lahko učinkovito preženeš mrčes iz zunanjih prostorov, saj je namenjena prav terasam in večjim balkonom.

Več o tem, kako se lahko zaščitiš pred mrčes, pa tudi tukaj:

https://www.facebook.com/Sezonabrezzzskrbi/

https://www.instagram.com/sezonabrezzzskrbi/?hl=en