Zapiši si to: TA večerja 'briše' kilograme, čisti črevesje in pospeši presnovo (RECEPT)

Gre za nekaj čisto preprostega - a noro učinkovitega. 😍 Bi poskusila tole?

Zapiši si to: TA večerja 'briše' kilograme, čisti črevesje in pospeši presnovo (RECEPT) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 8. 2022

Ne veš še, kaj bi danes za večerjo? Imamo idejo! 

Nič več bojazni in skrbi, kaj boste tokrat pripravili za večerjo, nič več iskanja zdravih receptov, s katerimi bi zaključili vaš dan, za vas imamo popoln, a resnično enostaven predlog.

Raziskovalci potrdili: Vsakodnevno uživanje TE začimbe lahko nadomesti URO vadbe

Vsi nutricionisti se strinjajo, da mora biti zadnji obrok dneva lahek in poln hranljivih snovi, in mi smo našli odličen recept, ki se kosa z vsemi še tako zahtevnimi parametri.

Glavna sestavina večerje so chia semena ...

Ta so za naše telo dobra iz številnih razlogov. Bogata so z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, vlakninami, antioksidanti, beljakovinami, pa tudi z manganom, magnezijem, fosforjem in kalcijem. Čisto dovolj razlogov, da chia semena postanejo del tvojih prehranskih navad.

Tukaj je super predlog, kako ta čudežna semena pripraviti:

Potrebujete:

  • 4 žlice chia semen
  • 2 banani
  • 250 ml vode
  • 250 ml mleka (navadno ali rastlinsko)
  • žlico medu
  • malo cimeta
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maistas. Receptai. Fotografija (@sauletavirtuve)

Priprava: 

Banane pretlačimo z vilicami, nato pa jih zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Pripravljeno zmes čez noč pustimo v hladilniku. Chia semena bodo nabrekla in oddala prav posebno želatinasto snov, tako pa zgostila nastali puding. Slastna jed za naslednji večer je pripravljena.

Kuharski mojstri RAZKRIVAJO, kako zamrzneš BUČKE tako, da ostanejo kot sveže

Namesto mleka lahko uporabiš tudi jogurt in pa poljubno sadje. Če na puding ne želiš čakati celo noč, lahko popoldan narediš zmes, jo uro ali dve pustiš v hladilniku in ... voilà! Tvoja zdrava večerja bo pripravljena. No, takšen obrok pa je lahko odličen tudi za zajtrk.

In še opomnik: zgolj z dodajanjem chia semen v naše prehranjevalne navade, ne moremo pričakovati čudežev. Poskrbeti moramo za celostno in uravnoteženo prehrano, chia semena pa so lahko naš zaveznik pri uvedbi zdravih prehranjevalnih navad, saj so polna vitaminov, maščob in pravih mikrohranil.

Fotografije: Profimedia
Preberite več na Elle.si