Trening zvezdnic iz Razočaranih gospodinj

Zvezdnice ene od trenutno najbolj vročih nanizank se hkrati ponašajo tudi z najbolj vročimi telesi, kar smo jih kdaj videli! Odkrij, s katero vadbo se te uspešne lepotice ukvarjajo, da so kljub ne več rosnim letom videti tako presneto dobro.

23. 2. 2006

.V priljubljeni nanizanki Razočarane gospodinje se prebivalke Ulice glicinij po svojih najboljših močeh trudijo, da bi bile vzorne mame, skrbne žene (ter, če se spomniš prizorov z mladim, privlačnim vrtnarjem in s skrivnostnim vodovodarjem, tudi strastne ljubimke in spogledljivke), toda v resničnem življenju se zvezdnice vse prej kot temu posvečajo svojemu videzu. Cosmo razkriva, kakšni so njihovi treningi, ki jih ohranjajo v odlični formi.

Marcia Cross

Bree Van De Kamp

Fizično zahtevna joga (power joga)

43-letna Marcia ohranja svoje telo v kondiciji s tako imenovano power jogo, fizično najzahtevnejšo obliko joge, za katero je značilno dokaj hitro menjavanje položajev in pravilno dihanje. “Odkar redno vadi, je njeno telo še bolj čvrsto in prožno,” pravi njen vaditelj.

Njena vadba

Stol. Deluje na: mišice zadnjice in stegen. Stoj zravnano, stopala in kolena so skupaj. Roke dvigni nad glavo, tako da sostegnjene ob ušesih, dlani so skupaj. Stisni trebušne mišice, vdihni, pokrči kolena in rahlo usloči spodnji del hrbtenice. Potrudi se spustiti čim nižje in pri tem izdihuj. Položaj zadrži pol minute in vajo petkrat ponovi.

Položaj na dlaneh in prstih nog. Deluje na: trebušne mišice, hrbet, roke in ramena. Lezi na trebuh. Roke z dlanmi navzdol položi na tla tik pod rameni. Dvigni telo nekaj centimetrov od tal, da bo slonelo na dlaneh in prstih nog ter bodo komolci in ramena v ravni črti. Hrbet naj bo raven. Ostani v tem položaju nekaj sekund, nato se sprosti. Ponovi petkrat.

Felicity Huffman

Lynette Scavo

Kombiniran trening

“Občutek, da ne živiš samo za delo in se lahko ukvarjaš še s kakšno drugo dejavnostjo, je čudovit,” opiše 42-letna Felicity svoj odnos do treninga, ki je osnovan na vajah za pridobivanje moči in vzdržljivosti, hkrati pa povečujejo tudi splošno telesno zmogljivost.

Njena vadba

Upogib trupa stoje. Deluje na: trebušne mišice, predvsem stranske, in noge. A Stoj zravnano, z nogami v širini ramen. V obe roki vzemi uteži. Levo roko upri v bok, desno dvigni nad glavo. Z desno nogo stopi vstran. B Sočasno približuj desni komolec kolenu desne noge, dokler se ne dotakneta. Vajo ponovi 25-krat na vsako stran.

Menjava strani. Deluje na: stegna, meča in trebušne mišice. A Stopi v polpočep: stopala naj bodo precej narazen, noge rahlo pokrčene v kolenih, prsti na nogah naj gledajo naprej. Roke so upognjene v komolcih v višini prsi. Prenesi težo telesa na levo nogo in se trikrat zazibaj v levo stran. Z levo roko se dotakni tal. B Zamenjaj strani in vajo ponovi. Naredi 10 menjav brez odmora.

Teri Hatcher

Susan Mayer

Tečaj striptiza

Teri, 40 let, hodi zadnji dve leti dvakrat tedensko na učne ure striptiza, ki so trenutno velika uspešnica v Ameriki. Vendar smisel vadbe, osnovane na elementih plesa, joge in pilatesa, ni slačenje. “Gre za ustvarjanje zdravega odnosa do telesa,” pravi lastnica studia, ki ga obiskuje Teri.

Njena vadba

Drs ob steni. Deluje na: trebušne mišice, predvsem stranske, in noge. A Stoj zravnano ob steni, s stopali v širini ramen. Dvigni se na prste nog. Sočasno dvigni roke nad glavo in usloči hrbet, tako da se glava, lopatice in zadnjica dotaknejo stene. B Počasi se spusti ob steni navzdol, do počepa. Ponovi trikrat

Flirt. Deluje na: trebuh, medenico, notranji del stegen in spodnji del hrbta. A Sedi na tla in se nasloni na komolce. Dvigni noge kvišku in prekrižaj desno nogo čez levo. B Pokrči levo nogo, kolena obdrži ves čas skupaj, in z njo zaokroži najprej v eno stran, nato v drugo. Nogi ponovno zravnaj in gib trikrat ponovi. Ne pozabi narediti vaje tudi z drugo nogo.

.

Eva Longoria

Gabrielle Solis

Kick-boks

30-letna zvezdnica, ki v višino meri pičlih 155 centimetrov, ima osebnega trenerja in se v prostem času sprošča s kick-boksanjem. Kick-boks je aerobna oblika vadbe, ki zahteva ogromno vzdržljivosti in s katerim Eva vzdržuje telesno težo na zdravi ravni.

Njena vadba

Brca v trak. Deluje na: notranji in zunanji del stegen. A Kos samolepilnega traku nalepi na steno v višino svojih bokov. Stopi en meter od stene in se z levim bokom obrni proti njej. B Rahlo pokrči noge v kolenih, prenesi težo na desno, in z levo nogo brcni v trak. Z vsako nogo ponovi 20-krat.

Iz počepa na eni nogi v položaj letala. Deluje na: zadnjico in noge. A Stoj zravnano, s hrbtom se obrni proti stolu in stopi z levo nogo korak naprej. Z desno nogo se opri na sedež stola in naredi osem počepov. B Skloni se naprej, dvigni desno nogo nazaj, da je vzporedna s tlemi, in odroči roke za boljše ravnovesje. Ostani v tem položaju 30 sekund in ponovi z drugo nogo.

Vadbene skrivnosti pete gospodinje

Nicollette Sheridan, 41 let, ki v nanizanki upodablja seks bombo Edie, ohranja svojo postavo čvrsto in napeto s smučanjem, s sprehodi v naravi in veliko seksa. V svoji koži se počuti tako dobro, da igralka rada opravlja gospodinjska dela kar gola – zlasti, kot pravi, kadar je razjarjena in besna na ves svet. Upamo, da ima na oknih zavese!

Gospodinjska telovadba

Preveri, koliko kalorij porabiš z naslednjimi vsakdanjimi opravili.

Gospodinjsko opravilo ….. Poraba kalorij

Ena ura kuhanja ……...................162 kalorij

25 minut sesanja prahu .........…...118 kalorij

30 minut nakupovanja živil ….......…93 kalorij

20 minut čiščenja stanovanja ……...81 kalorij

20 minut likanja ….........................62 kalorij

20 minut pospravljanja postelje …....54 kalorij

Amrak Zalokar