TOP vaje za dvig in učvrstitev prsi (brez pripomočkov!)

... ki ti vzamejo samo 10 minut!

TOP vaje za dvig in učvrstitev prsi (brez pripomočkov!) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 4. 2018

Nič presenetljivega ni, da se nam ženskam z leti vse skupaj nekoliko povesi, a to lahko preprečiš (ali odpraviš) na zelo enostaven način.

Z zgolj 10-minutnim treningom za prsi!

Vaje poskušaj izvajati čim večkrat na teden, kar ne bo težko, saj zanje potrebuješ le nekaj prostora, 10 minut in podlogo (po želji).

Sledi spodnjemu videu in ne bo treba niti gledati na uro. ;)

1. VAJA

Naredi pest in jo daj pod brado. Z njo pritisni na pest in drži 5 sekund. Nato sprosti za 5 sekund.

Ponovi 2–3 krat.

2. VAJA

Skleni dlani (ena proti drugi) v višini prsi. Nato ju potisni skupaj tako, da začutiš prsne mišice. Pazi, da imaš hrbet raven.

3. VAJA

Daj se v pozicijo sklec, roke naj bodo daleč narazen (kot je razvidno iz videa). Noge daj skupaj (opri se na kolena) in ju prekrižaj. Med spuščanjem telesa, tj. delanjem sklec, počasi premikaj komolca na stran.

Naredi 3 serije po 12–15 ponovitev. Med serijami ne pozabi počivati.

4. VAJA

Ulezi se na trebuh in noge v kolenih pokrči navzgor ter se z rokami primi za gležnje. Če si začetnica, ostani v tej poziciji 20 sekund in si vzemi 10 sekund pavze. Pazi, da glavo držiš ravno naprej.

Ponovi trikrat.

5. VAJA

Postavi se pred steno in iztegni roke predse. S pestmi pristisni ob steno. Pritiskaj 20 sekund in nato naredi pavzo 10 sekund.

Ponovi trikrat.

6. VAJA

Ulezi se na klop, žogo za vadbo ali pa kar na tla. V roke vzemi utež (napolnjeno plastenko*) in jo dvigni nad oziroma za glavo ter se takoj vrni v prvotno pozicijo.

Naredi 3 serije po 8 ponovitev.

7. VAJA

Vzemi uteži ali dve napolnjeni plastenki* in stoj ravno. Rahlo pokrči kolena in se s trupom nagni naprej (kot je razvidno iz videa). Med vdihom dvigni roke na stran, tako da bodo vzporedne s tlemi.

Naredi 2 seriji po 12 ponovitev.

To je cela umetnost!

*Opomba: za vaji št. 6 in 7 sicer ne drži, da sta popolnoma brez pripomočkov, a stavimo, da imaš doma vsaj dve čisto navadni plastenki. ;) Lahko pa poskusiš delati tudi brez njiju ali v roke vzemeš kaj drugega.

Za ljubiteljice joge pa en malo drugačen video za dvig in učvrstitev prsi:

 

A post shared by Gym Tears™ | #Gymtears (@gymtears) on

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Koliko energije porabiš z žvečenjem žvečilnega gumija? ali pa TO se zgodi, če dva tedna vsak dan narediš 20 sklec!

Priporočamo tudi: Si že slišala za moderno jogo? Poglej, za kaj gre in zakaj je v svetu tako priljubljena!