To punco je fant okrcal, da je debela! Poglej, kako fantastično se mu je maščevala

Ha! Misliš, da mu je zdaj kaj žal? ;)

To punco je fant okrcal, da je debela! Poglej, kako fantastično se mu je maščevala (foto: Profimedia) Profimedia
21. 2. 2017

Prej fizično aktivna Hayley Westoby se je v prvem letniku zredila na 119 kilogramov, za kar se lahko "zahvali" študentskemu življenjskemu slogu, polnemu hitre hrane in alkohola. 

Ko si je pri 18-ih poškodovala koleno, je bila prisiljena prenehati teči in se ukvarjati s športom. Tako se je že do pričetka prvega letnika zredila za približno 11 kilogramov.

Za Daily Mail je povedala: "Po tem (po poškodbi, op. a.) se je bilo res preprosto prepustiti študentskemu življenju. Pozabila sem na športno aktivnost in namesto tega svoj čas preživljala v klubih in barih."

Doma pripravljene zdrave obroke je zamenjala cenejša hrana, kot so instant rezanci, sendviči in podobno.

Vse pa se je spremenilo po samo enem prepiru s fantom ...

Ta ji je (nepremišljeno) rekel, da bi lahko izgubila nekaj kilogamov. Čeprav je vedela, da ni mislil biti nesramen, so njegove besede služile kot motivacija za ponovno izboljšanje zdravja.

Njen prvi cilj je bil izgubiti 5 kilogramov.

Spremenila je način prehranjevanja in ponovno začela telovaditi. Pravi, da je bila presenečena, kako hitro so kilogrami kopneli: "Tako sem nadaljevala in se skozi celoten proces učila novih vaj in izobraževala o prehrani."

Vsakič, ko je izgubila 5 kilogramov, si je zadala novi cilj: izgubiti naslednjih 5 – ravno toliko, da so njeni cilji ostajali dosegljivi in realni.

Od fantove opazke so minila 4 leta in do zdaj je izgubila kar 65 kilogramov!

"Po tem, ko sem iz prehrane izločila ...

... hitro hrano in alkohol, sem bila navdušena nad tem, kako hitro sem začela izgubljati kilograme", pravi.

Ko je v svojo vsakdanjo rutino vključila tudi telovadbo, jo je ta opomnila na to, kako zelo rada se je ukvarjala s športom.

Čeprav sta sprememba prehrane in telovadba imeli zares veliko vlogo pri izgubi teže, pa Hayley pravi, da za tak dosežek pripisuje največ zaslug ravno temu, da se je odrekla alkoholu. "Ljudje se ne zavedajo, kakšne količine kalorij in sladkorja vsebujeta vino in pivo, ki ju obožujejo," pravi.

Danes se zbuja ob 5.30 zjutraj, da skrbi za svojo fit postavo.

Tehta 54 kilogramov, ima pa tudi novega fanta.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Zakaj so Rusinje videti tako dobro? Spoznaj "ruski ubijalec maščob"! ali pa preizkusi te 3 vaje za trebušne mišice.

Priporočamo, da prebereš tudi članek z naslovom Tvoje telo: 8 dejanj, ki ti bodo pomagala, da se boš brezpogojno vzljubila.