TO jedo Japonke za lepo postavo in mladosten videz!

Si že kdaj opazila, da so Japonke videti veliko mlajše, kot so v resnici? K temu zagotovo pripomore brezhibna polt, sijoči lasje in drobna postava. Razkrivamo ti njihove prehrambene navade in druge lepotne trike!

TO jedo Japonke za lepo postavo in mladosten videz! (foto: Unsplash.com/Reinaldo Kevin) Unsplash.com/Reinaldo Kevin
7. 8. 2020

Čeprav včasih zgleda, da so Japonke odkrile čarobni vrelec mladosti, gre njihov mladosten videz in dolgo življenje pripisati dokaj preprostim navadam in načinu življenja, ki ga lahko z malo truda osvojiš tudi ti.

To so skrivnosti lepe postave in dolgega življenja Japonk:

1. Način priprave hrane

Japonski način priprave hrane vključuje žar, kuhanje nad soparo in malo olja.

2. Morska hrana

Japonci uživajo velik delež svežih morskih sadežev in rib, ki vsebujejo omega-3 maščobe. Izogibajo se rdečemu mesu, ki je lahko razlog za višjo raven holesterola, različna vnetja in debelost.

3. Male porcije

Njihovi obroki vsebujejo svežo, nepredelano hrane v majhnih porcijah. Nič čudnega torej, da so Japonke znane po svoji vitki postavi.

4. Zeleni čaj

Poln antioksidantov in zdravilnih učinkovin, lahko pomaga pri ohranjanju telesne teže, deluje proti staranju in znižuje tveganje obolelosti za rakom.

5. Restavracije? Redko.

Ker se izogibajo predelani hrani, si raje vzamejo čas doma in tako pripravijo majhen, zdrav obrok. Da ne omenjamo, kako denarnici prijazno je to početje.

6. Zdravo sladkanje

Sladkor ima dokazano velik vpliv na prezgodnje staranje, zato Japonke veliko raje posežejo po naravno sladkem sadju. Presenečena boš, kako se ti bodo običajne sladice zdele veliko presladke, ko jih boš zamenjala za sočen mango, kremaste banane z medom in kokosove kosmiče.

7. Nikoli "to go"!

Japonke skoraj zagotovo ne boš videla na ulici s hamburgerjem v roki, saj si rade za vsak obrok vzamejo čas. Tako hrano veliko bolje prebavijo, kar je super nasvet, če imaš pogosto težave z želodcem po jedi.

8. Migaj!

Večina Japoncev se na delo odpravi peš, za kar je eden izmed razlogov zagotovo nepopisna gneča. Namesto avtobusa skoči na kolo ali pojdi peš, presenečena boš, kako dobro se boš počutila, sploh če je to edina oblika rekreacije tisti dan.

9. Kung-fu

Veliko Japonk se ukvarja z borilnimi veščinami, ki poleg odličnega treninga še umirijo um, te navadijo na disciplino in ti dajo samozavest.

10. Nega kože

Nega kože je na Japonskem nujen ritual, ki mu zvesto sledijo vse ženske. Vsak dan. Brez izjeme.

Fotografije: Unsplash.com

Preberi še: 4 slovenske lepotne blogerke razkrivajo svoje NAJ trike!

Priporočamo tudi: "Enobarvne kavbojke noge optično zožijo" (+3 TOP triki za uspešen nakup džins hlač)