Ti je nerodno, ker ti SMRDIJO noge? Našle smo super TRIK, ki ti bo pomagal (zagotovo!)

In nikoli več ti ne bo nerodno sezuti čevljev pred drugimi! Obljubimo!

Ti je nerodno, ker ti SMRDIJO noge? Našle smo super TRIK, ki ti bo pomagal (zagotovo!) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 5. 2019

Če si že doživela trenutek, ko si sezula čevlje, in zgrožena ugotovila, da se iz njih vije nekoliko nenavaden vonj, še zdaleč nisi edina.

Preden svoja stopalca osramočeno skriješ pred svetom, preberi nasvete, ki jih je z nami delil dr. Miguel Cunha, pediker in ustanovitelj znamke Gotham Footcare.

Kaj povzroča smrad?

Najprej boš morala identificirati izvor neprijetnega vonja. "Najverjetneje stopala smrdijo zaradi slabe prezračenosti v obuvalu. Znoj namreč nima kam izhlapeti," pravi dr. Cunha. Čeprav sam znoj ne smrdi, pa ga povzročajo bakterije, ki znoj predelujejo in ustvarjajo isovalerično kislino, ki sprošča neprijeten vonj.

Kaj lahko storiš?

Za začetek predlagamo enkrat dnevno umivanje stopal z antibakterijskim milom. Ko stopala umiješ, jih dobro osuši - tudi med prsti. Če želiš stvar pospešiti, uporabi sušilec za lase.

Pametno je tudi redno sezuvati in preobuvati čevlje. Ponudi jim vsaj 24 ur "dihanja", ko jih ne nosiš, da se dobro posušijo. (Ha! Smo ti ravnokar dale izgovor za še več čevljev?)

Na začetku dneva svoja stopala poškropi z dezodorantom. Tvoji nohti na nogi pa naj bodo lepo postriženi in čisti. Priporočljivo je tudi redno odstranjevanje trde kože in seveda - izogibanje plastičnim čevljem. Pa še tole ... boljšo ventilacijo obljubljajo platneni in usnjeni čevlji.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: S temi PREPROSTIMI TRIKI se spravi nad akne (juhu, čokolada NI prepovedana!)

Priporočamo tudi: Te na potovanju v prvih dneh vedno popolnoma ZAPRE? TO je rešitev, ki vedno deluje