Temna čokolada - zakladnica zdravja in dobrega počutja

Če spadaš tudi ti med tiste, ki se čokoladi enostavno ne morejo upreti, te čaka izjemna novica - temna čokolada je izjemno zdrava! Se sliši predobro, da bi bilo res? Beri dalje.

Temna čokolada - zakladnica zdravja in dobrega počutja (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
21. 4. 2016 | Promocijsko sporočilo

Bogata z antioksidanti

Številne raziskave ugotavljajo, da je temna čokolada zaradi velikega deleža kakava izjemno bogata s flavonoidi, ki imajo izjemen razstrupljevalni učinek in preprečujejo nastanek kroničnih bolezni. Visok odstotek teh antioksidantov najdemo tudi v zelenem čaju, pomarančah, grozdju in stročnicah.

Pozitivno vpliva na razpoloženje

Vstaneš z levo nogo, nič ne gre po planu, si razdražena in slabe volje... potem pa poješ košček čokolade in na enkrat se počutiš bolje. Zveni znano?

coko

Znanstveniki so ugotovili, da temna čokolada vsebuje serotonin, ki deluje kot naravni antidepresiv in spodbuja nastanek endorfina, hormona sreče. Poleg tega pa vsebuje tudi teobromin, kofein in druge snovi, ki delujejo kot poživilo ter pomagajo pri premagovanju izčrpanosti. Nekatere raziskave celo ugotavljajo, da zmerno uživanje čokolade pomaga ohranjati zdravi srce in znižuje krvni pritisk.

Temna čokolada z naravnimi učinkovinami

V kombinaciji s sadjem, zelišči in drugimi naravnimi učinkovinami se lahko blagodejne lastnosti temne čokolade še povečajo. To velja tudi za linijo izdelkov Mito Functional, ki združuje ekspertizo in ljubezen do čokolade mednarodno priznanega čokoladnega mojstra Mirca della Vecchia ter poznavanje naravnih učinkovin Zeliščnega inštituta L'Angelica.

coko

Čokolada Mito Functional Antioksidant tako pomaga pri zaviranju oksidativnih procesov v organizmu, krepitvi imunskega sistema in izboljšanju splošnega počutja. Čokolada Mito Functional za boljšo prebavo z aktivnimi probiotičnimi bakterijami pa pomaga pri spodbujanju prebave.

Od danes naprej lahko v čokoladi uživaš brez slabe vesti. Pazi le, da je temna in da so količine vseeno zmerne.