Telovadba v dvoje - dvojna zabava, odlični rezultati

Pridejo trenutki, ko nimata veliko časa drug za drugega, zato ga lahko občuduješ vsaj takrat, ko dela sklece in se baha pred tabo. Nekaj trikov najdeš tukaj, za še več namigov pa klikni na www.cosmobody.com in si oglej super videe za fit življenje.

Telovadba v dvoje - dvojna zabava, odlični rezultati (foto: Perry Hagopian) Perry Hagopian
20. 11. 2014

Kako lahko vajino razmerje in svoje telo povzdigneš na novo raven?

"Te vaje bodo aktivirale vse vajine mišice," pravi trener Adam Rosante, ki s punco Emmo redno izvaja spodnje vaje.

Daj mi petko!

Oba se postavita v položaj stabilizacije z dlanmi v širini ramen, obrnjena drug proti drugemu. S prsnim košem se spustita proti tlom tako, da spustita komolce navzdol in vodoravno s telesom. Ko bosta pri dvigu zravnala roke, oba iztegnita nasprotni roki tako, da si lahko dasta petko. Ponovita in udarita še z drugo roko.

Ves čas štej naglas za ritem, in da bosta hkrati udarila z rokama.

Pritisni

telovadba

1 Tvoj partner naj se uleže na tla z glavo proti stropu. Ti se postavi v položaj za izvajanje sklec, roke imej na zunanji strani njegovih nog, noge pa vzporedno z njegovimi rokami, tako da on gleda v tvoje, ti pa v njegove noge.

telovadba

2 Naj te prime za gležnje in jih dvigne, s tem pa vzravna roke in napne prsne mišice. V takem položaju lahko izvajaš sklece vsakič, ko dvigne tvoje noge.

Za ravnotežje in moč imej trebušne mišice ves čas napete.

Tek čez ovire

telovadba

Tvoj partner naj se postavi v položaj stabilizacije, pete naj bodo malce širše od položaja bokov. Lotiš se ga z visokim skipingom in skačeš z leve proti desni med njegovimi nogami in nazaj.

Da se res ogreješ, sočasno z nogami premikaj tudi roke.

Za najboljši učinek vajo izvajaj 30 sekund, nato zamenjaj s partnerjem. Takoj, brez počitka, se lotita naslednje. Na koncu kroga počivajta minuto in vaje ponovita vsaj dvakrat.

Zviti tvist

telovadba

Postavita se drug proti drugemu, roke postavita za glavo s komolci narazen. Naredita korak nazaj v položaj izpadnega koraka, nato se obrnita v eno, nato pa še v drugo stran. Vrnita se v začetni položaj in ponovita z drugo nogo.

Vsakič, ko se vajina pogleda srečata, mu nameni nasmešek.

Vrooče!

telovadba

1 Oba se postavita v stranski položaj stabilizacije, držita ravnotežje in se opirajta na dlan, z nogami postavljenimi tako, da se s hrbti dotikata, prav tako naj se dotikata vajini roki v zraku.

telovadba

2 Zgornji roki naj krožita druga proti drugi v ravni liniji mimo spodnjega boka in pritisnita dlani drugo ob drugo. Večkrat ponovita.

Da bo še bolj vroče, se poskusita ves čas dotikati s čim več deli telesa.

Cosmo aktivna

Si želiš še več takšnih vsebin?

Zavij na Aktivni.si in najdi vaje, ki so najprimernejše.

Če si dovolj motivirana

Izvajaj vaje kar doma, najbolje, da jih izvajaš vsak dan ob istem času, zjutraj ali zvečer.

Potrebuješ spodbudo?

Poišči družbo prijateljic ali osebnega trenerja, ki ti bo pomagal usvojiti osnovne vaje, ki se jih kasneje lahko lotiš tudi sama.

Prevedla in priredila: Lola Agnič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri