Te pogosto in dolgo muči nahod? Kaj je razlog!

Bolečina je najpomembnejši opozorilni signal našega telesa. Včasih nam povzroča krče, drugič nas prebada ali pa terja hiter odziv, ki lahko celo reši življenje. Kaj pa če se pojavlja vedno na istem mestu? Nekaj takšnega bi bili tudi ponavljajoči se prehladi in dolgotrajni nahodi.

Te pogosto in dolgo muči nahod? Kaj je razlog! (foto: profimedia) profimedia
1. 4. 2014

Kateri deli telesa so naša šibka točka, je odvisno od genetske zasnove, v telesno bolečino pa se lahko preobrazi tudi duševna.

Če smo v stresu, čustveno obremenjeni ali pa imamo načet obrambni mehanizem telesa, bolečino najprej občutimo na tem občutljivem mestu. Nekatere ljudi začne ob konfliktih boleti trebuh, pri drugih odgovornost udari na križ ali pa je srce stalno pod pritiskom. Če znamo prisluhniti telesu, lahko številne težave tudi odpravimo.

So tvoja šibka točka dolgotrajni nahodi?

Kaj bi lahko bil razlog?

  • Telo

Če si že bila prehlajena, to ne pomeni, da ne more biti še enkrat. Virusi lahko kar nekaj časa vztrajajo na kljukah vrat, telefonih in podobnem. Preventivno lahko redno skrbiš za izpiranje nosu, vlažiš suh zrak v prostoru, ne kadiš in se izogibaj virusom. Pogosto si tudi umivaš roke.

  • Duša

Vprašaj se, ali imaš 'poln nos' nečesa. Morda so ti stvari zrasle čez glavo in potrebuješ premor? Odpravi se na sprehod, malce razmisli, načrpaj si svežega zraka in tako okrepi svoj imunski sistem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri