Te bolijo ramena? Tvoje telo ti sporoča, da ...

Preberi, zate gre! 

Te bolijo ramena? Tvoje telo ti sporoča, da ... (foto: Unsplash.com/Caroline Hernandez) Unsplash.com/Caroline Hernandez
1. 11. 2020

Kdor ima težave z rameni živi tako, kakor družba ali njegovi bližnji od njega zahtevajo ali pričakujejo. Pozablja nase in zatira svoje želje.

Ramena pa se pretvorijo v krila takrat, ko človek živi svojo resnico in živi po principu “želim.” Ko se nauči ljubiti samega sebe in izpolnjuje svoje želje, ne želje okolice. 

Na ramenih nosimo vse tegobe, obveze in lastno neuresničenost. Če človek deluje v nasprotju s svojimi željami, potem bodo njegova ramena napeta in zakrčena, življenjska energija ne more svobodno teči skozi telo. 

Na ramenih nosimo breme izdaje samega sebe. 

V ramenih se razvija tudi želja po ustvarjanju in samo izražanju. Hkrati je ta predel odgovoren za pretok emocionalne energije srca, saj s pomočjo rok sprejemamo, objemamo, božamo…

Če so ramena zakrčena, pa ne moremo sprejemati, objemati drugih ali ustvarjati. 

Ko človek deluje v nasprotju s svojimi željami, takrat napetost v ramenih postaja vse močnejša. Občuti krivico, ki jo dela samemu sebi. Če človek živi tako iz leta v leto, se mišice prilagodijo takšnim emocijam, posledica pa so deformirana ramena.

Ramena se uporabljajo tudi pri izražanju svojih občutkov in emocij. Če so “zamrznjena”, imamo zamrznjene emocije.

Če si zlomimo ramo je to signal, da že leta ne živimo v skladu s svojo dušo, temveč živimo za okolico. Zaprtost in zavrtost samega sebe pa privede do slabe in krive hrbtenice.

Leva stran ramena ...

je odgovorna za žensko energijo. Če ima ženska napetost v levi strani ramen, je pozabila na svojo ženstvenost, zatrla je svojo seksualnost, morda ne živi s tistim, katerega ljubi, ... Če je napeta leva stran pri moškemu, ima ta morda težave z ženskami, morda je “mamin sin” ali “copata”.

Napeta desna stran ramen ...

pa je odgovorna za moško energijo, za moč in agresijo. Če je napeta desna stran pri ženski je to lahko zato, ker se podreja moškemu ali jo ta izkorišča. Pri moškemu pa pomeni, da je prevzel preveč odgovornosti nase.

Pazi na svoja ramena in jih osvobodi bremen ter zatrtih čustev!

Seveda je pomembno tudi gibanje. Večkrat na dan se spomni razgibati svoja ramena, tako se boš lažje osvobodila bremen, ki so se tam usedla. 

Živi svojo resnico in naj se ramena spremenijo v krila, ki te bodo lahkotno popeljala skozi življenje.

Vir: Sensa.si 

Fotografije: Unsplash.com/Caroline Hernandez

Preberi še: Kaj nas učijo ljubezenska razmerja? Ta resnična zgodba pojasni široko naravo ljubezni

Priporočamo tudi: 5 znakov, ki v TRENUTKU razkrijejo, da imaš opravka z zlobno osebo