"Prvi znak, da tam spodaj nekaj ni v redu, je bil nenavaden vodnati izcedek." (osebna izkušnja)

Preden zgrožena začneš pisati sovražne komentarje, preberi prosim do konca, ker se to lahko zgodi tudi tebi ...

"Prvi znak, da tam spodaj nekaj ni v redu, je bil nenavaden vodnati izcedek." (osebna izkušnja) (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2020

Nekoč sem za 9 dni pozabila, da imam v nožnici tampon. Ja, čisto zares. Pojma nisem imela in verjetno se sprašuješ, kako je to sploh mogoče!? No, takoj ti povem. (Prosim, ni zakaj.)

Prvi znak, da tam spodaj nekaj ni v redu, je bil nenavaden vodnati izcedek.

Še nikoli prej nisem imela ničesar podobnega in glede na to, da sem ravno končala z menstruacijo, me je količina tega izcedka zmedla. Ker je bilo vse ostalo v najlepšem redu, sem pograbila dnevni vložek in bila prepričana, da bo vse skupaj kmalu minilo.

Pa ni. Rjavkasta tekočina je še kar tekla iz moje nožnice. Naslednji pokazatelj, da se nekaj zagotovo dogaja, je bil vonj.

Najbrž si lahko zamisliš, da je bil precej neprijeten in z dnevi je postajal le še močnejši. Najprej sem mislila, da potrebujem zgolj sveže spodnje hlačke, nato tuš, vendar ni nič zaleglo.

Ker nisem bila zares prepričana, da neprijeten vonj prihaja iz nožnice in ker nisem namreč čutila nobenih bolečin, nisem niti pomislila na obisk ginekologa.

Po seksu z mojim takratnim fantom sem kar pri njem preverila, če tudi on zaznava ta neprijetni vonj. Na mojo grozo je temu pritrdil in mi zagotovil, da moja vagina navadno nima takega vonja. Ni mi ostalo drugega kot to, da ga prosim, da me pregleda.   

Kljub vsem stvarem, ki so šle v najini zvezi narobe, je bila to situacija, v kateri se je zares izkazal. Ne le, da mu ni bilo neprijetno ali odveč s prsti otipati mojo nožnico, te situacije tudi nikoli pozneje ni izrabil za smeh ali me kakorkoli spravil v neprijetni položaj.

Ulegla sem se na hrbet, razširila noge in mu pustila, da me pretipa. S prstoma je prodrl v mojo vagino in hitro ugotovil, da imam nekaj v sebi. Bila sem v šoku.

Po nekaj neuspelih poskusih je iz mene potegnil razmočen tampon in takoj je bilo obema jasno, od kod prihaja ta grozen, neprijetni vonj.

Še nikoli prej (niti pozneje) se nisem počutila bolj osramočeno in od šoka sem se začela jokati. Želela sem se vdreti v zemljo.

Kako sem lahko pozabila na tampon? Imela sem izjemno srečo, da nisem doživela toksičnega šoka, ki je lahko smrtno nevaren.

Preden se mi je to zgodilo, sem bila izjemno skeptična in obsojajoča do izpovedi žensk, ki so "izgubile" tampon ali kondom v svoji vagini.

Nisem verjela, da si ti to lahko zares zgodi. Že sama misel se mi je zdela ogabna in to sem povezovala le z ljudmi z izjemno slabo higieno.

Ta izkušnja me je naučila, da se to dejansko lahko zgodi vsakomur. Zgodilo se je meni, osebi, ki je sicer precej dobro poučena o ženskem telesu. Hvaležna sem, da se je situacija razrešila brez večjih zapletov, ker bi se lahko končala precej tragično.

Kdo bi si mislil, da bom nekoč pisala o tem, da sem za 9 dni pozabila na tampon v nožnici? Ne jaz ... no, glej me. Seveda je bilo ogabno – vendar se zaradi tega ne obremenjujem več, pa tudi sram me ni.

Sem pa nad tamponi dokončno potegnila črto in jih zamenjala za menstrualno skodelico.

Po predlogi Britni de la Cretaz priredila N. V.

Preberi še: Ti nohti nikakor nočejo zrasti? TO je lahko razlog (in to zelo POGOST!)

Priporočamo tudi: Bodi prva! To je OBLEKA, ki jo bodo jeseni nosile vse modne navdušenke