Maja Martina Merljak razkrila, kako skrbi za svojo lepo postavo

Z Majo Martino Merljak smo se pogovarjali o tem, kako skrbi za svojo postavo, kako je po porodu izgubila kilograme in kako se je na njenem telesu poznalo sodelovanje v šovu Zvezde plešejo 2017.

Maja Martina Merljak razkrila, kako skrbi za svojo lepo postavo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
26. 6. 2017

Spomladi nas je navduševala v šovu Zvezde plešejo 2017, kjer se ji je za las izmuznila glavna nagrada – plesni globus.

Spoznali smo, da Maja Martina Merljak ni samo odlična igralka in voditeljica ter skrbna mamica, ampak veliko več ...

"Šumeča vitaminska tableta", kot jo je poimenovala sodnica Nika Ambrožič Urbas, pa je ob dotiku z vodo (saj se vsi spomnimo tega prizora, kajne? ;)) pokazala, da ima tudi zavidanja vredno telo.

Z Majo Martino smo se pogovarjali o tem, kako kljub hitremu tempu življenja in obveznostim ohranja postavo, ki si je želi marsikatera ženska.

"Lahko iskreno rečem, da se prehranjujem zdravo. Vsak dan jem izjemno močan zajtrk – skoraj vsak dan so za zajtrk jajčka na tisoč in en način."

Skupaj z njimi poje tudi nekaj kruha, ki ga naredi sama iz "različnih sveže mletih mok z minimalno količino bele moke, pogosto z ekološkimi oreščki, ki jih sama namočim in posušim."

Pravi, da so oreščki tudi sicer pri njih doma vedno na voljo na mizi za celodnevno grickanje.

"Zajtrku sledi sadna malica, za njo kosilo, kjer poskrbim, da je spet na krožniku veliko beljakovin in zelenjave ter obvezna gromozanska skleda solate."

Zvečer navadno poje le kakšen jogurt, najpozneje okoli sedmih, osmih.

"Ne spim najbolje, če zvečer obilno jem, zato mi ta sistem najbolj ustreza, pa tudi najbolj zdrav je."

Seveda se tudi na njenem krožniku tu in tam znajde bolj nezdrava hrana: "normalno, kakšne ocvrte zadeve in podobno, ampak res redko jo pripravim sama."

Kaj pa športna aktivnost?

Kot pravi, vsak dan teče okoli pol ure do 40 minut. Ko ima več časa, gre tudi v hribe, v slabem vremenu pa na sobno kolo.

"Vsakodnevna vadba, tiste pol urice, ki si jih vzamem za njo, mi predstavlja neke vrste meditacijo, ko se misli končno malo umirijo. S poletjem pa spet uvajam vsakodnevno prebujanje z Vrlecem mladosti, če mi bo le sin dovolil."

V šovu Zvezde plešejo smo spoznali, da je Maja Martina zelo energična in gibčna ženska. Videti je bilo, kot da ji energije skorajda ne more zmanjkati. Pa se je udeležba v šovu odrazila tudi na njenem telesu?

"Glede na to, da do začetka šova nisem praktično nič migala – le nežna vadba za mlade mamice tu in tam – saj je do začetka šova minilo le deset mesecev od poroda, so bile moje mišice zelo zaspane in šibke, zato priznam, ni mi bilo najlažje plesati."

"Ampak iz tedna v teden sem pridobivala na tonusu in na zavedanju telesa. Ta živost v telesu, ki sem jo čutila na koncu šova, je bila naravnost božanska."

Seveda je tudi telo izgledalo na koncu drugače, lepše, čvrsto. Na splošno lahko rečem, da ples oblikuje najlepše telo, v to sem prepričana."

Pravi, da ni fitnesa in ni nobene druge vadbe, ki bi oblikovala telo v tako naravno skladno fit obliko, kot to stori ples – "lepo telo po mojem okusu."

Jonatan, Majin Martinin sin, je danes star že eno leto in verjetno mnoge mamice zanima, kako se ji je uspelo v zelo kratkem času vrniti na staro predporodno težo.

"Zagotovo mi je bilo lažje v prvi vrsti zato, ker se med samo nosečnostjo nisem zredila veliko, vsega skupaj 9 kilogramov. Ko sem začela dojit, so kilogrami kar leteli od mene."

Zdi se ji, da se morda še vedno premalo poudarja, da se ženska med nosečnostjo ne sme preveč zrediti. Ginekologi namreč pravijo, da je idelano ravno med 8 in 10 kg, a, kot pravi, "še vedno vse prevečkrat slišimo ženske, kako veselo razlagajo, da morajo zdaj jesti za dva."

Prizna pa, da čudežev tudi dojenje ne more narediti, pa čeprav naredi ogromno. "Tako po porodu nisem za svojo formo naredila nič, saj svetujejo, da se s športom po porodu malo počaka."

Odločila se je za obiskovanje vadbe za mlade mamice, pravi pa, da se je nekaj poznalo tudi od sprehodov z vozičkom in neprestanega dvigovanja otroka, ki "iz meseca v mesec postaja težja utež, največ pa zagotovo dojenje."

"Res je kot pravijo, dojenje je najboljša shujševalna kura. Zato še danes dojim. :)"

Maja Martina vsem našim bralkam, ki se želijo znebiti odvečnih kilogramov in živeti bolj zdravo, sporoča:

"Mislim, da je največji trik v vsem skupaj, da smo ljudje pogosto preveč popustljivi do samega sebe – naslednjič pa res grem na telovadbo, samo še tole tortico..."

"Malo špartanskega duha za začetek, potem pa samo steče."

"In naenkrat ugotoviš, da je zdrava hrana pravzaprav okusnejša od nezdrave in da je šport pravzaprav užitek."

Pripravila: Nika Švajncer
Fotografije: POP TV, Miro Majcen, Primož Predalič, Aleksandra Saša Prelesnik

Sodeluj v nagradni igri v okviru projekta Plaža 2017 in zadeni trendi kovček za na morje!

Tudi ti lahko letos uživaš takole:

 

Preberi še: Cvetačna pica: ko obožuješ pico, pa ti jo tvoja dieta prepoveduje (recept) ali pa Zakaj bi morali oreščke obvezno namakati, preden jih pojemo?