TAKO je pevka Adele shujšala za 30 kg! (dieta + jedilnik)

Adele je zdaj praktično neprepoznavna!

TAKO je pevka Adele shujšala za 30 kg! (dieta + jedilnik) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 1. 2020

V začetku januarja so splet preplavile fotografije skoraj neprepoznavne pevke, ki so šokirale javnost. Na njih je namreč Adele vidno shujšana in zaskrbljeni oboževalci so se upravičeno začeli spraševati, ali ima morda kakšne zdravstvene težave.

No, resnica je, da je Adele odvečne kilograme izgubila predvsem zato, ker se je začela zdravo prehranjevati, v kar je prepričana tudi zvezdniška osebna trenerka in nutricionistka, Camila Goodis.

Kot je zaupala medijem, se Adele za izgubo kilogramov ni odločila zato, da bi bila videti bolj vitka in lepša, ampak si je preprosto želela več energije za svojega sedemletnega sina.

Poglej, kako nekoč debelušna Adele izgleda danes:

Nam se zdi čudovita in srečna! 🥰

Pevka naj bi izgubila kar 30 kilogramov, in to kljub uživanju čokolade in vina!

Kot poročajo mediji, se je Adele za pomoč obrnila k v Hollywoodu vse bolj priljubljeni sirtuinski dieti. Zanjo velja, da posameznik uživa živila, ki aktivirajo beljakovine sirtuine, ti pa spodbujajo večjo porabo odvečne telesne maščobe.

Sirtuini ščitijo telesne celice pred odmiranjem in vnetjem, pripomorejo pa tudi k uravnavanju metabolizma, povečajo mišično maso in, kot že rečeno, "kurijo" maščobo. Raziskave kažejo, da naj bi celo upočasnili staranje.

Med sirtuinsko dieto je (poleg beljakovin) dovoljeno uživati jabolka, borovnice, jagode, citruse, ohrovt, peteršilj, čebulo, kurkumo, kapre, orehe, zeleni čaj, kavo, rdeče vino, olivno olje in celo temno čokolado (seveda s čim višjim deležem kakava, tj. 85+).

Kako sirtuinska dieta sploh poteka?

Prvi teden se omejimo na 4186.8 joulov (1000 kalorij) dnevno, kar vključuje uživanje treh sirtuinskih zelenih sokov in en sirtuinsko bogat obrok.

V naslednjem tednu vnos povišamo na 6280.2 joulov (1500 kalorij) dnevno, pri čemer uživamo dva sirtuinsko bogata obroka in dva zelena sokova.

Ne veš, kako sestaviti jedilnik na podlagi sirtuinske diete? Tukaj najdeš okusne in zdrave recepte, ki ti bodo v pomoč!

Dolgoročnega načrta pri sirtuinski dieti ni, saj je pomembno, da svoj življenjski slog prilagodimo tako, da v prehrano vključimo čim več sirtuinskih živil. Kot pravijo zagovorniki omenjene diete, bo oseba na tak način veliko bolj zdrava in polna enerije.

Pripravila: N. Š.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Meghan Markle: "Pravijo ji 'kraljica drame', v resnici pa trpi za poporodno depresijo"

Priporočamo tudi: Poglej, kako EKSOTIČNO je Špela Grošelj praznovala svoj 35. rojstni dan (Vse najboljše!🎂)