Te je med menstruacijo vedno strah, da ti 'uide' mimo vložka? TRIK, ki to 100% prepreči

Skrivnost se skriva v tem, kako vložek namestiš, in prav je, da narediš TO!

Te je med menstruacijo vedno strah, da ti 'uide' mimo vložka? TRIK, ki to 100% prepreči (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2022

Vsaka ženska gre skozi številne težave, ki jih spremlja menstruacija. Tisti teden, ki pride enkrat na mesec, je lahko pravi stres za mnoge ženske.

Od PMS-a do krčev in krvavitve - težko je slediti našemu vsakdanjemu, rednemu življenju, ko se nam zdi, da bi rade več dni zapored preživele v postelji.

Menstruacije so različnih "oblik in velikosti"

Telo vsake ženske je drugačno. Čeprav večina ljudi domneva, da imajo ženske podobne menstrualne cikluse, je telo vsake ženske popolnoma drugačno in zato doživlja tudi menstruacije zelo različno. Nekatere ženske imajo daljše menstruacije, druge pa krajše.

Da ne omenjamo - PMS se tudi lahko razlikuje od ženske do ženske

Obstajajo tiste, ki imajo zelo slabo razpoloženje in željo po hrani, medtem ko druge ženske izgubijo apetit in se počutijo precej tiho in mehko. Potem so tu tiste, ki so popolnoma besne in se počutijo samo jezne.

Tok krvi je tudi velika stvar

Tok opisuje način, kako ženska krvavi med menstruacijskim ciklusom. Nekatere ženske krvavijo malo, nekatere precej povprečno, potem pa so tam tudi tiste ženske, ki imajo precej močne cikle in pretoke.

Tiste ženske, ki imajo močnejše menstruacije, imajo težave z "ustavljanjem" krvavitev

Ko imaš močan tok, je težko najti prave izdelke, ki bodo zadovoljili tvoje dnevne potrebe. Seveda izdelujejo tampone in vložke za močnim tok, vendar to vedno ne zaustavi puščanja in nesreč.

Nič ni hujšega kot vložek, ki pušča

Za ženske lahko puščanje pomeni več stvari. Prvič, umazala si je spodnje perilo in verjetno hlače ali celo obleko. Da ne omenjamo, če je v službi ali zunaj, je lahko res nerodno, če vložek pušča.

Na srečo nam je en uporabnik TikToka pokazal precej pameten trik za zaustavitev teh puščanj

Če si dekle z močnim tokom, je nošenje vložkov običajno tvoj najboljši prijatelj. Uporaba tamponov se morda zdi lažja, vendar se zelo hitro napolnijo in jih moraš pogosto menjati.

1. Najprej namesti prvi vložek, kot bi ga običajno.

Prvi korak je zagotoviti, da v spodnje perilo položiš spodobno velik vložek, kot bi običajno. Prepričaj se, da je dovolj daleč, da ti spredaj ne bo puščalo.

2. Vzemi drugi vložek.

Drugi vložek postavi vodoravno na zadnji del spodnjega perila, blizu zadnjice. Z vložkoma naredi obliko T. Tako boš preprečila, da bi morebitno puščanje prišlo na tvoja oblačila ali skozi spodnje perilo.

Uporabnica TikToka deli, da ti ta trik pomaga zagotoviti malo dodatne zaščite, zlasti v tistih težjih dneh. To je tudi odlična ideja, ko spiš, tako da je tudi, ko se premikaš, vse zaščiteno.

Video si lahko ogledaš TU:

@alicewillliams

♬ 13 Angels Standing Guard 'Round The Side Of Your Bed - Silver Mt. Zion

Povzeto po Lex Gabrielle

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 'Lahko seksam, če imam glivično okužbo vagine?' Ginekologinja odgovarja ...

Priporočamo tudi: Slovenka zaskrbljeno: "Pred menstruacijo imam ogabno smrdeč izcedek - je kaj narobe?"