Svetovalnica Kameleon za pomoč ljudem v stiski!

Nahajamo se v dobi tehnologije, kjer časopisje, knjige in tudi televizijo čedalje bolj izpodriva uporaba računalnikov in svetovnega spleta. In kot odgovor na zahteve novih časov je nastal tudi nov strokovni spletni portal Svetovalnica Kameleon.

16. 10. 2012

Vsakdo pozna koga, ki se je kdaj znašel v duševni stiski.

Prav tako ni rečeno, da ne bomo teh težav tekom svojega življenja izkusili tudi na lastni koži. V dobi, ko so nam na voljo vse informacije o težavah na področju duševnosti in ko si jih lahko tudi čustveno in doživljajsko približamo, ni več potrebe, da bi se ljudem s težavami izogibali ali nanje kazali s prstom. Najmanj, s čimer lahko vsak od nas pripomore k povečanju kakovosti njihovih življenj, je to, da smo potrpežljivi, jih poskusimo razumeti in sprejeti.

Na prvem tovrstnem portalu v Sloveniji - Svetovalnica Kameleon - se bodo trudili prav to: poskusili bodo razumeti, sprejeti in ponuditi roko pomoči v obliki brezplačnega internetnega psihološkega svetovanja ljudem v stiski.

Prvi tovrstni portal v Sloveniji

Portal je projekt Društva za psihološko svetovanje Kameleon.

kameleon

Gre za nevladno, samostojno, izobraževalno in nepridobitno društvo. Osnovni namen društva je strokovno svetovanje preko spleta in organizacija prireditev o pomembnosti duševnega zdravja.

Društvo sestavlja vrsta strokovnjakov prostovoljcev: ekipa psihologov, socialna delavka, specialna pedagoginja, zdravnica ...

Svoje poslanstvo opravljajo na celotnem območju Republike Slovenije.

Dostop do psiholoških storitev za vse!

Dostop do psiholoških storitev je pogosto pogojen s prihodkom in zaposlitvenim statusom, tudi čakalne vrste za psihologa so marsikdaj predolge. Po mnenju predstavnikov Društva Kameleon bi morale biti psihološke storitve dostopne prav vsakomur, ne glede na status ali finančno stanje.

Spletni portal poleg brezplačnega psihološkega svetovanja ponuja tudi vrsto drugih zanimivosti. Vsak teden lahko prebirate nove prispevke s področja psihologije, ki so razdeljeni na pet kategorij (del za otroke, mladostnike, odrasle, starejše in kategorija, namenjena vsem starostim).

Tako na spletni strani svetovalnicakameleon.si najde vsak nekaj zase, saj je trenutno objavljenih že 392 prispevkov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri